Institutionell efterfrågan exploderar, köper de doppet?

Institutionell efterfrågan exploderar, köper de doppet?

Köpa Bitcoins
februari 25, 2021 by Bitcoinera
9
I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow diskuterar värd Jessica Walker den betydande retracement som bitcoin (BTC) tog den här veckan, hur det har påverkat kryptomarknader och hur betydligt investerade företag har reagerat. Priset på BTC sjönk avsevärt måndagen den 22 februari och nådde ett lokalt lågt värde på 47 622 dollar. Men dagen därpå,
bic_artwork_news_25022021.jpg.optimal.jpg


I det här avsnittet av BeInCrypto-videons nyhetsshow diskuterar värd Jessica Walker den betydande retracement som bitcoin (BTC) tog den här veckan, hur det har påverkat kryptomarknader och hur betydligt investerade företag har reagerat.

Priset på BTC sjönk avsevärt måndagen den 22 februari och nådde ett lokalt lågt värde på 47 622 dollar. Men dagen därpå, 23 februari, sjönk priset ytterligare 18%, från måndagens högsta på 55 374 dollar till ett annat lågt på 44 951 dollar.

Mot bakgrund av den tuffa början på veckan såg hodlers en viss lättnad onsdagen den 24 februari när priset steg från föregående dags lågrygg för att stödja cirka 50 000 dollar. Den handlar för närvarande runt $ 51.000.

Se BIC: s senaste Crypto-videonyheter här:

Bredare marknadseffekter

Som den största kryptovalutan, överlägset, när det gäller marknadsvärde, kommer naturligtvis alla stora BTC-rörelser att återkomma över kryptomarknader. Den här veckan var inget undantag.

Data från Bybt visar att flera 5,64 miljarder dollar i kryptovaluta över 645 278 positioner på börser likviderades. Cirka 2,41 miljarder dollar i BTC likviderades tillsammans med 1,35 miljarder dollar i Ethereum (ETH) och nästan 200 miljoner dollar i Litecoin (LTC) och Ripple (XRP) vardera.

Aktier i företag vars portföljer har stora innehav av BTC påverkades också drastiskt. Tesla gjorde ett BTC-förvärv på 1,5 miljarder dollar den 8 februari. Tisdagen den 23 februari sjönk dess aktie cirka 16% till 619 $, det lägsta som det hade handlat sedan september. På samma sätt såg MicroStrategy sitt aktie falla nästan 50% från sin topp den 9 februari. Företaget innehar 90 531 BTC.

Daniel Ives, analytiker på Wedbush, sa att Teslas aktiekurs hade blivit direkt bunden till värdet av BTC. Enligt Ives:

“Musk är nu knuten till bitcoinhistorien i gatans ögon.”

Han tillade att trots att Tesla tjänade 1 miljard dollar i pappersresultat sedan investeringen, visade den här veckan att det att äga BTC medför ytterligare risker.

Hodlingföretag som fortfarande köper

Trots dessa marknadsrörelser har flera framstående hodlingföretag fördubblat sina BTC-satsningar.

Den 23 februari meddelade Square Inc. att man hade köpt ytterligare 3 318 BTC, som då uppgick till 170 miljoner dollar. Företaget köpte först BTC i oktober förra året med ett förvärv av 4 709 BTC för 50 miljoner dollar. Det finansiella betalningsföretaget drivs av kryptoentusiasten och Twitter-vd Jack Dorsey.

Samma dag hade MicroStrategys förlust varit markerad av crypto analytics firma skew, VD Michael Saylor meddelat att företaget hade köpt ytterligare 19 452 bitcoins för 1,026 miljarder dollar. Detta fortsätter att vara MicroStrategys strategi eftersom det först började förvärva BTC i augusti förra året.

När tala med CNBC dagen innan sa Saylor:

“Om du vill spara dina pengar under nästa decennium är det logiskt att göra en transaktion, lägga alla dina pengar i #btc och vänta ett decennium och vänta på att det ska gå upp.”

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link