Indiens Warren Buffett vill att tillsynsmyndigheter förbjuder Bitcoin och fokuserar på digital rupi – Reglering av Bitcoin News

Indiens Warren Buffett vill att tillsynsmyndigheter förbjuder Bitcoin och fokuserar på digital rupi – Reglering av Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 24, 2021 by Bitcoinera
14
Den indiska miljardären Rakesh Jhunjhunwala, ibland kallad Indiens Warren Buffett, säger att regeringen borde förbjuda bitcoin. Kallar kryptovalutan “spekulation av högsta ordning”, säger miljardärinvesteraren att han aldrig kommer att köpa bitcoin. Miljardären Rakesh Jhunjhunwala tycker att den indiska regeringen borde förbjuda Bitcoin Rakesh Jhunjhunwala anser att den indiska regeringen bör gå in och förbjuda bitcoin,
indian-billionaire.jpg


Den indiska miljardären Rakesh Jhunjhunwala, ibland kallad Indiens Warren Buffett, säger att regeringen borde förbjuda bitcoin. Kallar kryptovalutan “spekulation av högsta ordning”, säger miljardärinvesteraren att han aldrig kommer att köpa bitcoin.

Miljardären Rakesh Jhunjhunwala tycker att den indiska regeringen borde förbjuda Bitcoin

Rakesh Jhunjhunwala anser att den indiska regeringen bör gå in och förbjuda bitcoin, rapporterade CNBC tisdag. Jhunjhunwala, som för närvarande förvaltar sin egen investeringsportfölj som partner på kapitalförvaltningsföretaget Rare Enterprises, är ibland känd som “Warren Buffett of India” och “King of Bull Market.”

Jhunjhunwala citerades:

Jag tycker att tillsynsmyndigheterna bör gå in och förbjuda bitcoin. Och de borde fokusera på den digitala rupien.

Den indiska regeringen planerar att införa en kryptovalutaförslag under den pågående riksdagssessionen. Lagförslaget ger ett regelverk för den digitala rupien som ska utfärdas av centralbanken, Reserve Bank of India (RBI), men förbjuder alla privata kryptovalutor. Finansministeriet bekräftade nyligen att lagförslaget håller på att slutföras och snart kommer att läggas fram för regeringen för godkännande.

Under tiden har priset på bitcoin stigit kraftigt de senaste månaderna men har sedan dragits tillbaka de senaste dagarna. I skrivande stund ligger priset på BTC på 50 630 dollar, vilket är mer än en 73% ökning sedan början av året, enligt data från marknader.Bitcoin.com.

Internet and Mobile Association of India (IAMAI) betonade förra veckan att kryptovalutor och den digitala rupien kan samexistera och att centralbanken inte behöver förbjuda bitcoin för att starta den digitala rupien.

“Förekomsten och användningen av kryptotillgångar av indiska konsumenter öppnar ett brett utrymme för indiska entreprenörer att utfärda sådana valutor och det är troligt att indianer som utgör 15% av globala köpare föredrar en indisk kryptotillgång”, beskriver föreningen.

Jhunjhunwala sa vidare på tisdag att han ”aldrig kommer att köpa bitcoin” och utarbetar:

Jag tror att det är spekulation av högsta ordning. Jag vill inte gå med på varje fest i stan. Jag tycker att baksmälla är mycket värre.

Vad tycker du om Jhunjhunwalas syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link