Indian Exchange CoinSwitch Kuber vinner $ 25 miljoner från US Hedge Fund

Indian Exchange CoinSwitch Kuber vinner $ 25 miljoner från US Hedge Fund

Köpa Bitcoins
april 23, 2021 by Bitcoinera
4
Den indiska utbytesplattformen för kryptovaluta CoinSwitch Kuber har meddelat sin senaste lycka. Nämligen att säkra 25 miljoner dollar i stöd från den amerikanska hedgefonden Tiger Global. I en tweet publicerad på torsdag avslöjade utbytet att detta stöd nu gör dem till den största kryptobörsen i Indien. Finansieringen kom som en del av deras serie B-omgång.
BIC_invest-02.jpg.optimal.jpgDen indiska utbytesplattformen för kryptovaluta CoinSwitch Kuber har meddelat sin senaste lycka. Nämligen att säkra 25 miljoner dollar i stöd från den amerikanska hedgefonden Tiger Global.

I en tweet publicerad på torsdag avslöjade utbytet att detta stöd nu gör dem till den största kryptobörsen i Indien. Finansieringen kom som en del av deras serie B-omgång. Rapporter visar att CoinSwitch för närvarande värderas till eller cirka 500 miljoner dollar. En värdering som företagets grundare Vimal Sagar Tiwari säkerhetskopierade en egen tweet.

Det är det senaste i en serie positiva milstolpar som börsen har uppnått. I en separat tweet, CoinSwitch listade några av sina anmärkningsvärda prestationer sedan januari, inklusive deras expansion från ett team på 20 till en 120-anställd personal. Sammantaget säger de att de har vuxit 350% sedan årets början.

Dess investeringsrunda i serie A var också en succé. De samlade in 15 miljoner dollar med tillstånd av företag som global fintech Ribbit Capital och kryptoinvesteraren Paradigm.

Grundades i Bangalore 2017, CoinSwitch började livet som en kryptovalutaggregat. Det var först 2020 som det utvecklades till en utbytesplattform.

En dag före tillkännagivandet om den nya finansieringen led CoinSwitch ett tekniskt problem. På grund av ”oundvikliga problem vid [their] bankpartners sida ”tvingades börsen att inaktivera INR-insättningar. Denna fråga är håller fortfarande på den 23 april.

Tiger Globals investering

Under tiden markerar detta en första för hedgefonden Tiger Global, eftersom denna miljoninvestering är den första de har gjort i ett indiskt kryptovalutaföretag. Samma sak rapporterades om Ribbit Central och Paradigm under serie A-fröomgången.

Det 20 år gamla New York-baserade investerings- och aktieföretaget räknar globala internet-, programvaru-, konsument- och finansiella teknikföretag till sin portfölj.

CoinSwitch är inte heller det enda indiska företaget på deras radar. Nya rapporter säger att Tiger Global har slutfört affärer med över 25 företag i landet.

CoinSwitchs lycka och Tiger Globals investering har sammanfallit med en turbulent tid i Indien när det gäller krypto. Speciellt mot bakgrund av rapporter om att landet är inställd på att införa ett förbud mot digitala valutor. Det senaste i en växande lista.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.

Source link