IMF: s representant för Nigeria uppmanar till försiktighet vid användning av kryptovalutor – Ekonomi Bitcoin News

IMF: s representant för Nigeria uppmanar till försiktighet vid användning av kryptovalutor – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 20, 2021 by Bitcoinera
9
Internationella valutafondens (IMF) bosatta representant för Nigeria, Ari Aisen diskuterade nyligen direktivet om centralbanken i Nigeria (CBN) som riktar sig mot kryptoenheter. I anmärkningar som gjordes under en speciell virtuell press briefing upprepar Aisen några av CBN: s påståenden om att kryptovalutor användes “för olagliga transaktioner som penningtvätt och narkotikahandel.” CBN agerar i intressen av
imf-representative-endorses-the-central-bank-of-nigeria-ban-on-cryptocurrency-transactions.jpg


Internationella valutafondens (IMF) bosatta representant för Nigeria, Ari Aisen diskuterade nyligen direktivet om centralbanken i Nigeria (CBN) som riktar sig mot kryptoenheter. I anmärkningar som gjordes under en speciell virtuell press briefing upprepar Aisen några av CBN: s påståenden om att kryptovalutor användes “för olagliga transaktioner som penningtvätt och narkotikahandel.”

CBN agerar i intressen av stabiliteten i den finansiella sektorn

Enligt en rapport anser Aisen, som säger att andra centralbanker har vidtagit liknande åtgärder, att “viss försiktighet bör vidtas” när det gäller användning av kryptovalutor. I en uppenbar motivering av direktivet föreslår Aisen att CBN bara vill ha en lösning som kommer att vara “i betalningssystemets intresse och den finansiella sektorns hållbarhet.”

Under samma genomgång uppmanar Aisen emellertid också nigerianska monetära myndigheter att överväga “enande av valutakurser”. Medan CBN upprätthåller nairas utbyte mot US-dollar på 380: 1. Parallellmarknaden erbjuder å andra sidan en betydligt högre kurs på 475: 1.

Genom att upprätthålla en övervärderad växelkurs kan den nigerianska regeringen enkelt uppfylla sina skyldigheter. Å andra sidan får denna övervärderade växelkurs delvis skulden för att de månatliga gränsöverskridande överföringarna till Nigeria sjunker. Enligt Nairanalytics, överföringar, som är en viktig valutakälla, sjönk från det högsta på 2,05 miljarder dollar i januari 2020 till bara 54 miljoner dollar i september samma år.

Berättelse om två växelkurser

Under tiden, i sina kommentarer, försöker Aiesen övertyga CBN att gå mot enande av växelkurserna såväl som en transparent hantering av denna resurs. Bostadsrepresentanten citeras och säger:

Det skulle vara användbart att förena räntor för att låta valutan fluktuera samt göra valutor mer tillgängliga för dem i behov.

Den nigerianska regeringen, precis som sina kamrater över den afrikanska kontinenten, har sett sina intäkter sjunka avsevärt på grund av effekterna av Covid-19-pandemin. Förutom de minskade intäkterna står Nigeria inför pågående brist på utländsk valuta, vilket i sin tur ökar pressen på den lokala valutan.

För att mildra några av dessa utmaningar rekommenderar IMF: s representant den nigerianska regeringen att inte höja skatterna. Istället uppmanar Aisen Nigeria att stärka skatteförvaltningen genom att utöka skatteunderlaget och blockera läckage.

Vad tycker du om kommentarerna från IMF: s bosatta representant? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

bitcoinöverföringar, CBN-kryptoförbud, Centralbank of Nigeria, COVID-19, Kryptovalutor, Utländsk valuta, IMF, Internationella valutafonden, penningtvätt, naira, parallellmarknad

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link