Hur utformas Coinbases Nasdaq-lista hittills

Hur utformas Coinbases Nasdaq-lista hittills

Bitcoin Sverige
april 22, 2021 by Bitcoinera
11
Den 14 april ansågs av många kryptoentusiaster över hela världen som ett vattendrag för den digitala tillgångsindustrin, eftersom det markerade dagen då Coinbase, en av de största kryptohandelsplattformarna i världen, debuterade på Nasdaq via en direkt notering . Som man kan föreställa sig var ledningen fram till det ögonblick fylld av en marknadssvängning, med Bitcoin
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvODBmMzZlNTgtNzA0MC00NDg3LWIwMDItNDdlMDRlMDkyMTkzLmpwZw.jpg


Den 14 april ansågs av många kryptoentusiaster över hela världen som ett vattendrag för den digitala tillgångsindustrin, eftersom det markerade dagen då Coinbase, en av de största kryptohandelsplattformarna i världen, debuterade på Nasdaq via en direkt notering . Som man kan föreställa sig var ledningen fram till det ögonblick fylld av en marknadssvängning, med Bitcoin (BTC) som steg upp till en prispunkt på $ 64 800 per dag innan noteringen började.

Under uppgången till Coinbases Nasdaq-debut sattes COINs referenspris till bara $ 250, varav hela företagets personal fick totalt 100 aktier vardera. Dessutom, på äkta kryptomode, blev COINs debut dämpad av volatilitet, med aktiekurser som steg kraftigt till cirka 430 $ bara några minuter efter att handeln började.

Men efter denna positiva prisrörelse fortsatte värdet på COIN att sjunka drastiskt – allt inom några timmar – slutligen slutade sin debut till en respektabel prispunkt på $ 328. Sedan dess har COIN-värdet fortsatt att sväva mellan $ 320 och $ 345, och avgjort i den nedre delen av det intervallet exakt en vecka efter noteringen. I skrivande stund utropas aktiens totala börsvärde till att vara värt knappt 64 miljarder dollar, något långt från de tidigare beräknade 100 miljarder dollar.

Ett riktigt genombrott eller bara mycket hype?

COINs debut inom den traditionella finanssektorn anses allmänt vara ett viktigt steg framåt för kryptoindustrin, särskilt eftersom det ger investerare – som kanske inte är intresserade av att handla digitala tillgångar annars – indirekt exponering för kryptovalutor.

Jelle Pol, projektledare för multinationella Shells första tre blockchain-projekt samt affärsdirektör för Dusk Network – ett integritetsinriktat blockchain-protokoll – berättade för Cointelegraph att Coinbases direkta notering är potentiellt ett mycket intressant vakna -upprop för företag och tillsynsmyndigheter som fortfarande håller fast vid “allt kryptorelaterat är dåligt” vinkel, och tillade:

”COIN: s börsvärde dvärgar nu den kumulativa värderingen av de flesta av världens största traditionella börser, och de gjorde det på flera år istället för decennier. Det är uppenbart att de arbetar under de högsta standarderna, annars skulle en Nasdaq-notering ha varit utesluten, så det verkar som om självreglering, i det här fallet, har betalat sig oerhört. “

Faktum är att med Coinbases notering som potentiellt överbryggar klyftan mellan den traditionella finanssektorn och krypto verkar ett ökande antal vanliga aktörer vara ganska hausse på COIN. Till exempel var det New York-baserade kapitalförvaltningsföretaget Ark Invest snabbt med att fånga upp mer än 1 miljon aktier – för närvarande värda cirka 350 miljoner dollar – som kommer att fördelas på tre av företagets börshandlade fondutbud.

Dessutom nämns det att redan 2013 investerade det amerikanska riskkapitalföretaget Union Square i Coinbase till 0,20 dollar per aktie, vilket i huvudsak gjorde det möjligt för företaget att samla ett totalt aktieutrymme som nu är värt mer än 4,6 miljarder dollar.

Med detta sagt är företagets överlägset största stödjare riskkapitaljätten Andreessen Horowitz genom sin A16z-kryptofond, “som äger aktier i kryptobörsen till ett värde av cirka 9,7 miljarder dollar.” Enligt informationen i Coinbases prospekt ledde A16z bara sju månader efter avslutandet av företagets serie A-finansieringsrunda en serie $ 25 miljoner och köpte aktier till 1 dollar per styck.

Därefter kunde företaget köpa aktier för 57,1 miljoner dollar i oktober 2019, från Union Square till 23 dollar per styck och sedan ytterligare 30 miljoner dollar i Coinbase-aktie till 28,83 dollar per aktie bara 12 månader senare.

Utanför Union Square och A16z är det fintech-fokuserade risktagningsföretaget Ribbit Capital den tredje största investeraren i Coinbase, där företaget äger totalt 12 miljoner aktier – värda cirka 3,9 miljarder dollar – av kryptovalutabörsen via sin serie A-finansieringsrunda. Några av de andra stora aktörerna som fått en bit av åtgärden inkluderar Tiger Global, Institutional Venture Partners, AH Equity Partners och DFJ Growth.

Dessutom föreslår insideraktivitetsrapporter att ett antal Coinbases tidiga investerare, liksom medlemmar i dess verkställande mässing, sålde miljarder i kapital strax efter den direkta noteringen. Till exempel sålde Coinbase finansdirektör Alesia Haas cirka 255 500 aktier till 388,73 dollar per aktie samtidigt som vissa optioner behölls. På samma sätt sålde Brian Armstrong, plattformens nuvarande VD, 749 999 aktier i tre transaktioner till olika priser och netto cirka 291 miljoner dollar.

Med detta sagt, medan arkiveringen ursprungligen verkade skildra en bild där flera Coinbase-chefer sålde en stor del av sin andel i företaget till nettovinster, sa en representant för Coinbase till Cointelegraph att säljarna fortfarande har starka ägarpositioner.

Hur ser framtiden ut för COIN?

Enligt det oberoende investeringsforskningsföretaget CFRA kan Coinbases aktievärde potentiellt växa med hela 20 +% inom en snar framtid, främst på grund av det påskyndade antagandet av kryptoaktiverade teknologier runt om i världen och tillträdet av fler institutionella aktörer till detta växande utrymme. .

I detta avseende uttalade en grupp CFRA-analytiker under ledning av Chris Kuiper i en ny not till företagets kunder att inom de närmaste 12 månaderna kunde priset på COIN sätta sig på cirka $ 400-nivån. Inte bara det, men forskningsföretaget har också gett sina kunder grönt ljus att köpa Coinbase-aktier, till och med ge aktien en “köp” -rating.

Kuiper och hans team tror att investerare potentiellt kan tjäna upp till $ 6,89 per aktie för 2021 och $ 3,00 för 2022, och påpekar att de ser rörelsemarginaler öka, vilket så småningom kan stabiliseras runt 35% -markeringen. “Vårt basfallsscenario innebär att COIN inte bara blir ett av de största finansiella börserna för krypto utan också lyckas diversifiera till andra produkter och tjänster, särskilt de som riktar sig till institutionella investerare,” tillade han.

CFRA-analytiker har kritiserat tre möjliga scenarier för Coinbase. För det första tror de att COIN kan mötas av baisseartat fart under de kommande månaderna, vilket får aktien att sjunka till 120 dollar. Det andra scenariot är ett där aktien träffar $ 400 och stabiliseras runt det intervallet. Det tredje fallet kretsar kring att aktiekurserna går hausse och uppskalas till en prispunkt på $ 840.

Nästan en vecka efter Coinbase-noteringen tillkännagav en företrädare för företaget att Nasdaq började handla optioner för Coinbase Global – COIN.O – från och med den 20 april. Lanseringen av aktieoptioner kommer att erbjuda investerare ännu en väg genom vilken de kan satsa på Coinbases framtid . Enkelt uttryckt representerar aktieoptioner rätten, men inte skyldigheten, att köpa eller sälja en aktie till ett visst pris, så kallat lösenpriset, före eller efter ett utgångsdatum.

Crypto-marknaden tar en tumla

I efterdyningarna av att Coinbase Global Inc. börsnoteras har kryptomarknaden ställts inför turbulens, med värdet av Bitcoin som sjönk med 15% dagarna efter noteringen och sjönk från $ 64 000 till $ 51 000, om än kort. Liknande fall föll över hela linjen, där Ether (ETH), Binance Coin (BNB), XRP och Cardano (ADA) också var i mottagande delen av några allvarliga negativa prisåtgärder.

Dessutom, som en del av den ovan nämnda utvecklingen, minskade det totala börsvärdet för kryptovalutasektorn från 2,37 miljarder dollar till 1,87 biljoner dollar, bara för att återigen öka till cirka 2 biljoner dollar. ”I efterhand var det oundvikligt. Marknaderna blev alltför glada över $ Coin direkt notering. Grundblåsning, mynt som $ BSV, $ XRP och $ DOGE pumpar, ”grundade Galaxy Digital Michael Novogratz twittrade nyligen.

Vidare uppgav SkyBridge-grundaren Anthony Scaramucci efter noteringen att han var förvånad över att Coinbases debut inte möttes med mer uppmärksamhet från banker, och insinuerade att äldre institutioner fortfarande inte har kunnat inse omständigheterna med den kryptoledda ekonomiska revolutionen som för närvarande sveper över klot.

Det återstår nu att se om fler utbyten av kryptovalutor följer i Coinbases fotspår och offentliggörs på kort sikt, vilket i huvudsak stärker det traditionella investerarnas förtroende för detta ändå utvecklande utrymme.

I detta avseende tillkännagav nyligen den digitala handelsplattformen Kraken att den, trots att den är osäker på när den kommer att offentliggöras, kommer att driva en direkt notering snarare än den speciella förvärvsföretagsvägen, som den israeliska mäklarplattformen eToro nyligen tog.