Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News

Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 21, 2021 by Bitcoinera
9
Den 21 februari berörde bitcoin ett livstidspris högt på 57 844 dollar per enhet efter att kryptotillgångens marknadsvärdering passerade $ 1 biljoner zonen för första gången i historien dagen innan. Under tiden har ett antal digitala tillgångar sett fiatvärdena öka när mynt som litecoin, ethereum och andra samlar vinster mot den amerikanska dollarn. Men när
kilocover.jpg


Den 21 februari berörde bitcoin ett livstidspris högt på 57 844 dollar per enhet efter att kryptotillgångens marknadsvärdering passerade $ 1 biljoner zonen för första gången i historien dagen innan. Under tiden har ett antal digitala tillgångar sett fiatvärdena öka när mynt som litecoin, ethereum och andra samlar vinster mot den amerikanska dollarn. Men när bitcoin är basnämnaren när det gäller värde har många mynt långt kvar att komma ikapp.

Mäta alternativa kryptotillgångar med Bitcoin

Crypto asset bitcoin (BTC) har sett fenomenala vinster och många andra digitala valutor har också sett prisökningar. Exempelvis är ethereum (ETH) den näst största digitala tillgången när det gäller marknadsvärde, och ETH har rört prisområdet $ 2 040.

Nu har ETH sett ganska anständiga vinster mot den amerikanska dollarn, eftersom det har ökat en anständig 76,32% under den senaste månaden och 249,90% under de senaste tre månaderna. Traditionellt prissätter människor allt i sin lokala fiatvaluta som US-dollar eller euro, men saker ser mycket annorlunda ut när andra kryptotillgångar prissätts mot eller med BTC.

Prissättning av guld, mat och altcoins med BTC-nämnaren: Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin
Bitcoin (BTC) nådde ett högt pris högt den 21 februari 2021 och slog 57 844 dollar per enhet mot den amerikanska dollarn. Men tänk om vi mätte andra tillgångar i BTC?

Till exempel visar data från messari.io att en eter prissatt i bitcoin är värt 0,0341 BTC och på Tradingview är priset ett hår högre vid 0,0343 BTC vid tidpunkten för publiceringen. Även om eter har sett anständiga vinster mot den amerikanska dollarn 2021, var det mycket högre jämfört med BTC redan 2018.

Prissättning av guld, mat och altcoins med BTC-nämnaren: Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin
År 2018 kunde en person få mycket mer BTC med en enda ETH. I år kommer en individ att få mycket mindre BTC med en enda eter.

Vid den tiden i januari 2018 var en enda ETH cirka 0,1090 BTC. Bitcoins pris vid den tiden var cirka en tredjedel av vad det är idag, medan eters värde var närmare var det var då, om än en touch högre. Detsamma kan sägas för en myriad av andra alternativa tillgångar i kryptoekonomin.

Litecoin (LTC) är ett bra exempel, eftersom LTC är en kryptovaluta med en marknadsvärdering på cirka 15,5 miljarder dollar och har det åttonde största värderade börsvärdet. Mot fiat har LTC gjort det bra i år och ökat med 66% under den senaste månaden mot US-dollarn.

Prissättning av guld, mat och altcoins med BTC-nämnaren: Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin
Litecoin (LTC) var också värt mycket mer i BTC-termer redan i februari 2018.

LTC har ökat med 157% mot dollarn under de senaste tre månaderna, men har ännu inte fångat myntets högsta tid (ATH). Litecoin är fortfarande 38% borta från ATH för tre år sedan, vilket var 369,32 $ per LTC. Tillbaka i februari 2018 var en enda LTC runt 0,019533 BTC men idag byter en LTC mot 0,003966 BTC.

Prissättning av allt i Bitcoin ger ett annat perspektiv

Människor kan prissätta vad som helst i BTC och i andra gemensamma nämnare eller vice versa. Till exempel kan en person få en 2021 Lamborghini Huracan EVO idag för 5,08 BTC, ett helt nytt Honda Accord är bara 0,44 BTC. Du kan få en orörd 3,0-karat diamantring för en enda BTC och 0,12 BTC köper den genomsnittliga amerikanska maten under ett helt år.

Prissättning av guld, mat och altcoins med BTC-nämnaren: Hur man mäter en tillgångs värde i Bitcoin

Tillbaka på dagen när ett enda mynt passerade paritet med en enda Federal Reserve-sedel ($ 1) var det en milstolpe. Sedan år senare passerade det värdet på en troy ounce av fint silver ($ 27), och alla märkte.

År senare överträffade priset värdet på en troy ounce fint guld och det fick definitivt lite uppmärksamhet. På lördag slog BTC in i en annan ATH och korsade paritet med ett kilo fint guld. Faktum är att den gemensamma nämnaren kan uppfattas mycket annorlunda när man mäter saker i BTC eller mot det.

Vad tycker du om att mäta tillgångar och andra kryptovalutor i bitcoin? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

1 kilo guld, 1 oz guld, 1 oz silver, Altcoins, Bitcoin, Bitcoin (BTC), BTC-nämnare, diamantring, ETH, Ethereum, Fiat Value, Mat, guld, Honda Accord, lamborghini, LTC, Mät, USD

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Tradingview, Bitcoinwisdom.io,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link