Högsta rädsla? Bitcoin-finansieringsnivåerna kraschar till de lägsta nivåerna på sju månader

Högsta rädsla? Bitcoin-finansieringsnivåerna kraschar till de lägsta nivåerna på sju månader

Bitcoin Sverige
april 18, 2021 by Bitcoinera
17
Finansieringsgraden för Bitcoin (BTC) har sjunkit till nivåer som inte sett sedan september 2020 då priset på Bitcoin sjönk under $ 52 000 den 18 april. Quant-handlare och analytiker Lex Moskovski säger att det visar att rädsla har återvänt till marknaden. Enligt uppgifterna från Glassnode sjönk den genomsnittliga Bitcoin-terminsfinansieringsgraden över hela börsen till så låg
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvOWJlMmI0MGQtYmU5Ny00MjFlLWI1NjUtNDA3MTViN2E0YjE1LmpwZw.jpg


Finansieringsgraden för Bitcoin (BTC) har sjunkit till nivåer som inte sett sedan september 2020 då priset på Bitcoin sjönk under $ 52 000 den 18 april. Quant-handlare och analytiker Lex Moskovski säger att det visar att rädsla har återvänt till marknaden.

Enligt uppgifterna från Glassnode sjönk den genomsnittliga Bitcoin-terminsfinansieringsgraden över hela börsen till så låg som cirka -0,03% på söndagen

Vad är finansieringsgraden och varför spelar det ingen roll?

Bitcoin-terminsbörser använder en mekanism som kallas “finansiering” för att uppnå balans på marknaden.

Hur mekanismen fungerar är enkelt: om det finns fler längder eller köpare på marknaden stiger finansieringsgraden och vice versa.

Som sådan, när finansieringsgraden blir negativ, betyder det att majoriteten av marknaden är kortförsäljande Bitcoin, vilket indikerar rädsla på marknaden.

Moskovski sa:

“Oj, det är länge sedan vi har sett finansieringen av detta negativa. Rädsla.”

Bitcoin futures evig finansieringsgrad. Källa: Glassnode

Tidigare denna vecka svängde Bitcoin på cirka 64 000 dollar i väntan på Coinbase-noteringen. Vid den lägsta punkten på dagen den 18 april sjönk BTC till så lågt som $ 50 000.

Från dagens högsta till lägsta punkt sjönk priset på Bitcoin med nästan 15% mot den amerikanska dollarn.

Marknadssentimentet kan förändras så snabbt eftersom många handlare använder hög skuldsättning över större börser.

Under Coinbase-börsnoteringsveckan var finansieringsgraden för Bitcoin stabil på 0,1% till 0,15% på de bästa terminsbörserna som Binance och Bybit.

Detta visar att många handlare aggressivt längtade efter eller köpte Bitcoin, vilket gjorde terminsmarknaden otroligt överhettad.

När detta händer ökar incitamentet att kortsälja Bitcoin massivt och det riskerar en stor kaskad av likvidationer.

BTC / USDT 15-minuters pristabell (Binance). Källa: Tradingview

Kommer Bitcoin att återhämta sig snart?

Det har spekulerats under de senaste 48 timmarna om att den plötsliga nedgången i hash-frekvensen i Bitcoin blockchain-nätverket ledde till prisfallet.

Den 16 april såg stora kinesiska gruvanläggningar och pooler avbrott efter Kinas Xinjiang-region upplevde blackouts.

Följaktligen sjönk hashfrekvensen för Bitcoin snabbt därefter, vilket ledde till oro för att det skulle hindra marknadsstämningen kring BTC.

Adam Cochran, en partner på Cinneanhaim Ventures, sa dock att Bitcoin-hashhastighetsnedgången sannolikt inte orsakade att BTC-priset sjönk. Han sa:

“Tanken att ett strömavbrott i går kväll i en gruvregion i Kina ledde till en nedgång i $ BTC är helt nonsens, precis som de falska korrelationsdiagrammen ovan. Men ännu värre, när du kör matte * finns det ingen korrelation * Om någon är säker på en korrelation och har tillräckligt med data för att skapa en graf, be dem om kvitton. Om de inte har någon aning om hur man kör ett regressionstest, vet de faktiskt inte om det är korrelerat eller inte. “

Om Bitcoin-prisfallet inte orsakades av grundläggande faktorer utan snarare var rent tekniskt till följd av en överfulla terminsmarknad stärks fallet för en snabb återhämtning.

På kort sikt är det fördelaktigt för Bitcoin att ligga kvar på supportområdet på 56 000 dollar, eftersom terminsmarknaden finner lugn och finansieringsnivåerna stabiliseras.