Har Coinbase Execs dumpat COIN-aktier efter förra veckans offentliga erbjudande?

Har Coinbase Execs dumpat COIN-aktier efter förra veckans offentliga erbjudande?

Bitcoin Värde
april 19, 2021 by Bitcoinera
18
Ett antal tidiga investerare och chefer har enligt uppgift sålt stora mängder av deras Coinbase-aktieinnehav strax efter att COIN noterades på aktieplattformar förra veckan. Med hänvisning till “insideraktivitetsrapporter” rapporterade CoinTelegraph på lördag att flera chefer “sålde en hög andel av sin andel” i Coinbase. En företrädare för företaget berättade dock för publikationen att säljarna “upprätthåller


Ett antal tidiga investerare och chefer har enligt uppgift sålt stora mängder av deras Coinbase-aktieinnehav strax efter att COIN noterades på aktieplattformar förra veckan. Med hänvisning till “insideraktivitetsrapporter” rapporterade CoinTelegraph på lördag att flera chefer “sålde en hög andel av sin andel” i Coinbase. En företrädare för företaget berättade dock för publikationen att säljarna “upprätthåller starka ägarpositioner.”

Enligt uppgifter från Capital Market Laboratories (uppgifter som senare bekräftades av ansökningar på Coinbases webbplats Investor Relations) har insiders sålt cirka 12 965 079 aktier, totalt värda över 4,6 miljarder dollar till COINs 344,38 dollar per aktie fredagsstängning.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Enligt CoinTelegraph inkluderar några av de större försäljningarna Coinbase CFO Alessia Haas som säljer 255 500 COIN-aktier till ett pris av $ 388,73 (ungefär 15% av hennes innehav). VD Brian Armstrong sålde 749 999 aktier (mindre än 2% av hans innehav) i tre separata transaktioner, vilket innebar totalt 291 827 966 dollar. Efter försäljningen innehar Armstrong fortfarande 300 001 aktier värda mer än 1 miljard dollar.

Felaktig information om typen av Coinbase-insiderförsäljningsaktier sprids på Twitter i helgen

Ett antal röster i kryptovalutamiljön har kritiserat det sätt på vilket försäljningen av aktierna täcktes. Specifikt tycktes det att rubrikerna betonade antalet aktier eller det belopp som de sålde för, men inte andelen innehav de representerade.

Under tiden gjorde ett kalkylblad som hävdade att ett antal Coinbase-chefer hade sålt över 60% av sina aktier rundorna på Twitter. Bilden av kalkylbladet, som enligt uppgift härstammar från Derek Coatneys Twitter-konto, delades av ingen ringare än Peter Schiff, känd kryptokritiker och Bitcoin-björn.

”Samma dag var #Coinbase VD @brian_armstrong på @CNBC som offentligt pumpade COIN, dumpade han 71% av sina aktier privat. Andra insiders som säljer inkluderar pres., CAO, CPO och CFO som dumpade 63%, 86%, 97% respektive 100%. Union Square Venture Fund dumpade också 100%, ”skrev Schiff.

Siffrorna visade sig dock senare vara felaktiga. Frank Chapparo, nyhetschef på Kvarteret, Tweetade tidigare idag att enligt The Block’s forskning, “Coinbases största aktieägare sålde inte den stora majoriteten av sina $ COIN-aktier förra veckan.”

Föreslagna artiklar

3 plattformar som stör kryptovalutans investeringsindustri Gå till artikel >>

I stället sålde ”CFO Alesia Haas ~ 15% av det totala innehavet, CPO Surojit Chatterjee sålde ~ 8%, COO Emilie Choi sålde ~ 24%, [and] VD Brian Armstrong sålde mindre än 2%. ”

“Det borde inte bli en överraskning för marknaden att chefer sålde aktier”, skrev Frank Chaparro och Ryan Todd i en rapport för Kvarteret. ”I en direkt notering finns det inget erbjudande om aktier som det finns i en traditionell börsnotering. Som sådan säkerställer aktieägarnas försäljning av befintliga aktier att det finns tillräckligt med tillgång för att en direkt notering ska kunna genomföras. ”

Dessutom visade Changpeng Zhao, vd för kryptovalutautbyte Binance, stöd för Armstrong på Twitter: ”såg just detta efter mitt tidigare inlägg. Jag är inte emot att människor tar ut pengar. Det är deras rätt och val. Brian arbetade hårt i 9 år och byggde en väg för andra att följa och en milstolpe för branschen. Beröm! 👏👏👏 ”

Några medlemmar i kryptosamhället är dock missnöjda. Twitter-användare @parlenicjj skrev som svar på Frank Chapparos tweet: “Nyckelord” såld “, inte” köp “. Det är allt som betyder något. (sic)”

Source link