Här är varför tjurar inte köper Bitcoin-prisdoppet till $ 50.000

Här är varför tjurar inte köper Bitcoin-prisdoppet till $ 50.000

Bitcoin Sverige
april 23, 2021 by Bitcoinera
5
Bitcoin (BTC) har studsat till $ 51.000 support de senaste 44 dagarna. Vanligtvis skulle detta tolkas som en positiv händelse, särskilt med tanke på att $ 50 000-nivån representerar 75% förskott 2021. Men kryptovalutainvesterare är vanligtvis kortfokuserade och alltid alltför optimistiska. Således blir den nuvarande berättelsen för Bitcoin långsamt vändbar, men bortsett från känslan, vilken
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvODMxZjhjNzktNGEyNC00NzkyLWJlYTMtNGYzZDJiYmFiYThiLmpwZw.jpg


Bitcoin (BTC) har studsat till $ 51.000 support de senaste 44 dagarna. Vanligtvis skulle detta tolkas som en positiv händelse, särskilt med tanke på att $ 50 000-nivån representerar 75% förskott 2021.

Men kryptovalutainvesterare är vanligtvis kortfokuserade och alltid alltför optimistiska. Således blir den nuvarande berättelsen för Bitcoin långsamt vändbar, men bortsett från känslan, vilken historia berättar grunden?

Det finns emellertid en möjlighet att den senaste nedgången har sina rötter i att utgången på 1,55 miljarder dollar kommer att ske den 23 april. Som tidigare rapporterats av Cointelegraph har björnar en fördel på 340 miljoner dollar under 57 000 dollar. Det kan också förklara varför pro-handlare höll en neutral hållning trots 18% -sänkningen under de senaste åtta dagarna.

Bitcoin-pris på Coinbase, USD. Källa: TradingView

Å andra sidan har vissa analytiker som Willy Woo sagt att den kinesiska kolbrytningsolyckan orsakade den våldsamma nedgången i Bitcoins hashrate. Denna händelse, plus elavbrottet i Kinas Xinjiang-region, kan ha minskat Bitcoins nätverkets processorkraft med 19%, och det exponerade sitt stora beroende av koldriven energi.

Medan kritiker hoppade in för att bash Bitcoin, Coin Metrics grundare Nic Carter producerade en väl undersökt motbevisning till några av de viktigaste påståenden. Carter påpekar att Bitcoin-gruvdrift, som är relativt bärbar, är koncentrerad till områden där el är oanvänd och billig.

Dessutom, medan guldindustrin är miljöförstörande och dieselenergiberoende, kan Bitcoin-gruvdrift drivas helt av ren energi. Till skillnad från ädla metaller tillåter Bitcoin gruvarbetares portabilitet användning av tidigare bortkastade olje- och gasresurser.

Oavsett fall har pro-handlare inte lagt till positioner under den senaste BTC-prisjusteringen.

Pro-handlare säljer inte men köper inte heller till någon prisnivå

Stora kryptovalutabörser tillhandahåller data om deras topphandlare långa till korta nettopositionering. Denna indikator beräknas genom att analysera kundernas konsoliderade positioner på plats, marginal och terminskontrakt. Genom att göra detta ger det en tydligare bild av om professionella handlare lutar hausse eller baisseartade.

Det är viktigt att notera att det finns enstaka metodavvikelser mellan olika börser, så man bör övervaka förändringar istället för absoluta siffror.

Börsens bästa handlare Bitcoin lång-till-kort-förhållande. Källa: Bybt

Diagrammet ovan visar att topphandlare ökade sin exponering mellan 14 april och 17 april, medan Bitcoin-priset var över $ 60 000. Å andra sidan förblev dessa valar och arbitrage-skrivbord relativt flata under de senaste fem dagarna.

Det är värt att notera att det nuvarande 1,49-förhållandet som gynnar längtar på OKEx förblir lägre än 1,75-nivån den 17 april. Dessa data signalerar att topphandlare minskat sina positioner under de senaste fem dagarna.

En liknande trend inträffade i Binance, där topphandlarnas netto lång-till-kort-förhållande nådde en topp på 1,25 den 17 april. Även om det är något som gynnar längtar, ligger den nuvarande 1,18-indikatorn i det lägre intervallet under de senaste tre veckorna.

Slutligen lade Huobi-topphandlarna till långa positioner mellan 14 april och 18 april, men de behöll ett stabilt 0,90-förhållande.

Därför råder det ingen tvekan om att valar och arbitrage-skrivbord inte lägger till sina långa positioner, även om BTC testar stödet på 52 000 $ med en korrigering på 20% från toppen den 14 april.

Investerare uppmuntras dock att vänta på fredagens alternativ upphör innan de går till några snabba slutsatser.

De åsikter och åsikter som här uttrycks är endast de av author och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.