Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 26 februari

Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 26 februari

Köpa Bitcoins
februari 27, 2021 by Bitcoinera
11
BeInCrypto tittar på kursrörelser för bitcoin (BTC), guld och utvalda aktier. Kom tillbaka varje vecka för mer analys! Bitcoin har haft en dramatisk vecka Den senaste veckan har varit särskilt dramatisk för priset på BTC. Förra veckan bröt bitcoin tröskeln på 50 000 dollar för första gången. Den steg sedan från ett dagligt lägsta värde
bic_artwork_bitcoin_general_2.jpg.optimal.jpg


BeInCrypto tittar på kursrörelser för bitcoin (BTC), guld och utvalda aktier. Kom tillbaka varje vecka för mer analys!

Bitcoin har haft en dramatisk vecka

Den senaste veckan har varit särskilt dramatisk för priset på BTC. Förra veckan bröt bitcoin tröskeln på 50 000 dollar för första gången. Den steg sedan från ett dagligt lägsta värde på $ 50,933 till en ny topp på $ 58,413 på söndagen den 21 februari.

Från den högsta punkten började BTC omedelbart se ett intensivt försäljningstryck sjunka till ett lägsta av $ 47,427 den 22 februari, sedan till den senaste lägsta punkten på $ 44 951 den 23 februari. De senaste två dagarna har det legat kvar på sin supportnivå på 50 000 $.

Den 22 februari föll bitcoin nästan 13% i ett massivt 4-timmarsljus, där mer än 404 256 positioner hade avvecklats. Det var det största prisfallet sedan Tesla köpte 1,5 miljarder dollar BTC innan priset passerade 42 000 dollar.

Samma dag uppgav Janet Yellen, USA: s finansminister, att bitcoin är ”mycket spekulativt” och ”ineffektivt” för transaktioner. Hon adresserade till och med mängden energi som förbrukades vid bearbetning av BTC-transaktioner och kallade det ”svindlande”.

Guld har varit baisseartat

Medan BTC hade varit på en tjurkörning sedan förra året fram till den senaste helgen, har guld varit baisseartat sedan det toppade till 2075 dollar per uns, i augusti förra året.

Under den senaste veckan steg guld från ett dagligt lägsta värde på 1 760 dollar på fredagen den 19 februari till ett dagligt högt på 1 860 dollar på tisdagen den 23 februari. Det har sedan dess fallit tillbaka till vad som verkar vara stöd på cirka 1 770 dollar.

Enligt Tyler Langton, analytiker på JP Morgan, finns det faktiskt stöd för nuvarande guldpriser. Han sa att de viktigaste källorna till stöd kommer att återfinnas i “de verkliga räntorna förblir lägre längre och COVID-19-relaterade stimulansåtgärder som fortsätter att expandera centralbankens balansräkningar.”

Som Craig Erlam, senior marknadsanalytiker på valutaföretaget Oanda, sa tidigare idag, ”Guld är i trubbel än en gång och utsikterna på kort sikt ser inte bra ut för den gula metallen. Stigande räntor och nu ett hopp i dollarn höjer trycket på guld och, om inte en vändning på obligationsmarknaderna, är det svårt att föreställa sig att dess förmögenheter förbättras. ”

DJI och SPX

I februari har Dow Jones Industrial Average (DJI) nått sina högsta toppar hittills, särskilt efter en 29 januari låg på 29 856 dollar. Under den första veckan i februari steg priset till vad som har blivit en supportnivå strax under $ 31 300.

Sedan dess har det testat det stödet. Under den senaste veckan har den studsat mellan det stödet och motståndet på cirka 31 650 dollar, innan det bröt ut den 24 februari till en ny topp på 32 009 dollar. Sedan dess har priset dragits tillbaka till cirka 31 300 dollar.

Eftersom S&P 500 Index (SPX) består av en portfölj med stora amerikanska företag, ungefär som Dow Jones Industrial Average, är det bara naturligt att de två indexen har relaterade resultat.

Så var fallet in i februari, från en lågnivå i slutet av januari till en supportnivå under den första veckan i månaden, som sedan upprätthölls i nästan de kommande två. SPX såg också kanalisering mellan den stödnivån och motståndet runt $ 3 930, vilket det bröt kort för att uppnå en ny topp på $ 3 936 den 16 februari.

Men måndagen den 22 februari bröt det stödet. Nästa dag såg SPX till $ 3 805 under den första timmen av handeln, innan han nästan mötte motstånd vid stängningen. På torsdag föll den tillbaka till en lägre motståndsnivå på 3 830 dollar.

Samtidigt fortsatte den globala försäljningen på fredag ​​efter en kraftig ökning av obligationsräntorna. I Europa har resurs- och teknikbestånden varit de främsta drivkrafterna för förluster, för att inte tala om farhågor om att värderingar kommer att bli under betydande tryck i händelse av att de ekonomiska förhållandena skärps.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link