Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 22 april

Guld, aktier och bitcoin: veckoöversikt – 22 april

Köpa Bitcoins
april 22, 2021 by Bitcoinera
16
Veckans kursrörelser för bitcoin (BTC), guld samt aktierna Roblox, Square och JPMorgan. BTC Bitcoin (BTC) slog den här veckan. Efter att ha uppnått ett rekordhögt värde på 64 935 dollar den 14 april, låg BTCs pris över $ 60 000 under resten av veckan. Priset tog dock ett dyk den 18 april och sjönk initialt
BIC_gold_btc_stock-02.jpg.optimal.jpg


Veckans kursrörelser för bitcoin (BTC), guld samt aktierna Roblox, Square och JPMorgan.

BTC

Bitcoin (BTC) slog den här veckan. Efter att ha uppnått ett rekordhögt värde på 64 935 dollar den 14 april, låg BTCs pris över $ 60 000 under resten av veckan. Priset tog dock ett dyk den 18 april och sjönk initialt till $ 54 520 innan det nådde ännu lägre till $ 53 700. Den 19 april lyckades den nästan nå 58 000 dollar, men har sedan dess handlat stadigt nedåt. Vid presstid handlas det till cirka 54 500 dollar.

Om BTC inte kan bryta tillbaka över $ 60.000 snart kommer momentumsignaler att kollapsa, enligt JPMorgan Strategists ledande vd Nikolaos Panigirtzoglou. “Under de senaste dagarna har bitcoin-terminsmarknaderna upplevt en brant likvidation på liknande sätt som i mitten av februari förra året, mitten av förra januari eller slutet av november förra året”, säger strategerna. “Momentumsignaler kommer naturligtvis att förfalla härifrån i flera månader, med tanke på deras fortfarande förhöjda nivå”, tillade han.

Guld

Förra veckan var guldpriset på en berg-och dalbana, men slutade med en sväng uppåt. Det har till stor del fortsatt med det uppåtgående momentet, denna vecka. Efter att ha nått nästan 1 770 dollar den 15 april nästa dag gick det ännu längre och nådde ett högsta värde på 1 783 dollar.

Den 19 april pressade den ännu högre, till 1789 dollar, innan den sjönk till ungefär 1770 dollar, där den handlade vidare till nästa dag. Sedan den 20 april började guldet se mer köppress igen. Detta kulminerade med en uppgång till $ 1797, innan den kom tillbaka till ca $ 1,780, där den handlades, i skrivande stund.

Källa: TradingView

Guldfutures avvecklades högre och fick en boost från en reträtt i amerikanska statsräntor. Den tioåriga statsobligationsräntan minskade till cirka 1,56%. En minskning av statsskuldens avkastning kan tydligen stärka efterfrågan på ädla metaller. En analytiker på mäklarföretaget Zaner skrev:

”Guldhandeln har inte varit alltför fokuserad på fysisk efterfrågan, utan marknaden växlar istället mellan ränte-, valuta- och reflationsfrågor. På kort sikt kommer troligen guld att vara sårbart för det indiska efterfrågan hotet och för stigande amerikanska räntor, men dämpat av svaghet i dollarn och kanske i mindre utsträckning av reflationspsykologi. ”

RBLX

I likhet med förra veckans wildcard Coinbase är Roblox också ett nytt offentligt erbjudande. Roblox är en onlinespelplattform som ursprungligen släpptes 2006. Dess användarantal ökade stadigt fram till nyligen, då COVID-19-pandemin såg att den skjutit i höjden, vilket ledde till dess offentliga notering den 10 mars.

Ursprungligen prissatt runt $ 70, de första dagarna såg det skjuta upp till nästan $ 80. Försäljningstrycket anlände sedan, vilket såg att priset sjönk till ett lägsta pris på 60 dollar. Den steg långsamt upp igen under de närmaste två veckorna och nådde en heltidshög (ATH) på $ 83 den 13 april. Den har sedan kommit ner igen och handlas igen runt $ 70 vid presstid.

Källa: TradingView

Bank of America-analytiker Ryan Gee sa att Roblox ”ger unik exponering för en stor, växande mobil [total addressable market] med mindre relativ kapitalrisk än traditionella innehållsskapare. ”

Gee beskrev Roblox som en kombination av sociala medieaspekter av Snap Inc. och TikTok med spelaspekterna av Epic Games Fortnite, Activision Blizzard Inc.: s Call of Duty och Take-Two Interactive Software Inc.: s GTA Online. Även om spelplattformen använder digital valuta använder den inte blockchain och så är inte kryptovaluta.

SQ

Square Inc. är en betaltjänst som drivs av Twitter-vd Jack Dorsey. Företaget köpte ursprungligen 50 miljoner dollar i bitcoin, i oktober förra året, innan det köpte ytterligare 170 miljoner dollar i februari. På samma sätt som andra företag som har investerat kraftigt i bitcoin har dess aktier börjat handlas som det.

På en uppåtgående bana sedan början av april uppnådde SQ ett nyligen högsta värde på $ 278, den 14 april, samma dag som BTC nådde sin senaste rekordhöga nivå. Sedan dess har det också korrigerats lite och handlas nu runt 255 dollar.

Källa: TradingView

Enligt RBC Capital-analytiker Daniel Perlman återspeglar det senaste bitcoinköpet ”ledningens engagemang för bitcoin som internetvaluta.” Square avslöjade att tre miljoner användare av Cash App handlade bitcoin 2020.

De lade till ytterligare en miljon som gjorde det i januari 2021. Cash App-användare kan köpa, hålla och sälja bitcoin. Kvadrats justerade intäkter från bitcoin är försäljning till appanvändare, medan kostnaden för att köpa den digitala valutan subtraheras. Squares bitcoinverksamhet har bruttovinstmarginaler på cirka 2%, enligt analytikerna.

JPM

JPMorgan har haft en ganska bra vår hittills. Handla runt $ 130 den 1 februari, nästa dag gick JPM upp till $ 132. Den fortsatte den uppåtgående banan under de kommande två veckorna, som kulminerade strax under $ 155 den 25 februari. De kommande två veckorna därefter kanaliserade den lite men tog sig tillbaka till $ 157.

Den 18 mars såg aktiekursgapet upp till sin allra högsta nivå på 161 dollar, innan den föll tillbaka till 150 dollar, där den igen kanaliserat sedan dess. JPM handlar för närvarande strax under $ 150.

Källa: TradingView

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link