Guggenheim CIO upprepar $ 20K Bitcoin-prisprognos när BTC fördubblas sedan senaste varning

Guggenheim CIO upprepar $ 20K Bitcoin-prisprognos när BTC fördubblas sedan senaste varning

Bitcoin Sverige
april 22, 2021 by Bitcoinera
3
Investmentchefen för investeringsjätten Guggenheim har upprepat sin varning om att Bitcoin (BTC) kommer att krascha till 20 000 dollar. I en intervju med CNBC den 20 april varnade Scott Minerd igen att Bitcoin kan tappa hälften av sitt värde i en tillbakadragning. Bekanta Bitcoin-björnmål dyker upp igen ”Med tanke på det massiva drag som vi
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZjI3M2I1YTMtZjBlNy00YTFmLTkxZjUtMjBiMDQzNzM3NjFlLmpwZw.jpg


Investmentchefen för investeringsjätten Guggenheim har upprepat sin varning om att Bitcoin (BTC) kommer att krascha till 20 000 dollar.

I en intervju med CNBC den 20 april varnade Scott Minerd igen att Bitcoin kan tappa hälften av sitt värde i en tillbakadragning.

Bekanta Bitcoin-björnmål dyker upp igen

”Med tanke på det massiva drag som vi har haft i Bitcoin på kort sikt är det mycket skumt, och jag tror att vi kommer att behöva göra en större korrigering i Bitcoin,” sa Minerd till nätverket.

Bitcoin dröjde nära 55 000 dollar den 21 april efter att ha studsat 52 000 dollar i den senaste tillbakadragningen av tjurmarknaden 2021.

För Minerd, som senast hävdade i januari att BTC / USD skulle återgå till $ 20.000, skulle en sådan händelse ingå i en normal marknadscykels upp- och nedgångar. Hans långsiktiga prognos på $ 400 000 per Bitcoin kvarstår, sa han.

“Jag tror att vi kan dra tillbaka till $ 20 000 till $ 30 000 på Bitcoin, vilket skulle vara en nedgång på 50%, men det intressanta med Bitcoin är att vi har sett den här typen av nedgångar tidigare”, fortsatte han.

Minerd, som tidigare fick kontroverser över sina BTC-prisanmärkningar, var ändå inte ensam i sin baisseartade prognos på kort sikt. Som Cointelegraph rapporterade, JPMorgan Chase-analytiker slog också larm den här veckan, deras oro fokuserade på terminsmarknader.

En helt genomsnittlig BTC-tillbakadragning

Som svar reagerade Bitcoin-förespråkare på alla idéer om att djupare förluster var oundvikliga, med hänvisning till en kombination av faktorer inklusive starka indikatorer på kedjan.

”Fel,” grundare av Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano svarade till Minerd.

Den 20 januari hävdade verkställande direktören att Bitcoin hade lagt in en pristopp för resten av året. Sedan dess har BTC / USD mer än fördubblats.

“Under 2017 tog den genomsnittliga korrigeringen av BTC Bull Market 16 dagar. Den senaste tillbakadragningen har pågått i bara 7 dagar,” populärt Twitter-konto Rekt Capital noterade om den aktuella prisåtgärden.

“Så medan korrigeringar tenderar att pågå några veckor … De är väldigt korta i det övergripande schemat för den totala tjurmarknaden.”

BTC / USD-korrigeringar under tjurcykeln 2017. Källa: Nathaniel Whittemore / Twitter