Grimes säljer NFT-samlingen för 6 miljoner dollar

Grimes säljer NFT-samlingen för 6 miljoner dollar

Köpa Bitcoins
mars 2, 2021 by Bitcoinera
58
Kanadensisk musiker Grimes såld en samling non-fungible token (NFT) konst för 6 miljoner dollar under helgen. Samlingen av NFT-konstverk, kallad WarNymph Collection Vol 1., baseras kring ”WarNymph” -avataren som Grimes skapade för sig själv. Denna avatar uppstod med släppet av hennes femte album det senaste året, “Miss Anthropocene.” Samlingen, skapad i samarbete med sin bror
BIC_tokenization_art.jpg.optimal.jpg


Kanadensisk musiker Grimes såld en samling non-fungible token (NFT) konst för 6 miljoner dollar under helgen.

Samlingen av NFT-konstverk, kallad WarNymph Collection Vol 1., baseras kring ”WarNymph” -avataren som Grimes skapade för sig själv. Denna avatar uppstod med släppet av hennes femte album det senaste året, “Miss Anthropocene.”

Samlingen, skapad i samarbete med sin bror Mac Boucher, innehåller 10 olika bitar. Även om de flesta bitarna fortfarande är bilder, är tre animationer inställda på outgivna och exklusiva spår från Grimes.

Grimes, AKA Claire Boucher, är en kanadensisk musiker och grafiker. Hon är för närvarande också flickvän till Teslas VD Elon Musk, som hon fick ett barn förra året.

Grimes sa att hennes avsikter med WarNymph-projektet var att “utforska identitetens flytbarhet i den virtuella tidsåldern: förmågan att skapa, förstärka och dela upp oss i obegränsade avatarer, skapa gränslösa världar och bygga rika, komplexa historier.”

NFT Market Boom

Samlingen såldes i samarbete med NFT-plattformen Nifty Gateway, som ägs av Winklevoss tvillingar. Nio av bitarna såldes inom 20 minuter på söndag, medan den tionde såldes den 1 mars för ett högt bud på 388 938 dollar. Tydligen är några av dessa begränsade upplagor redan till salu på sekundära marknader.

Icke-fungibla tokens (NFT) är kryptografiskt säkra samlarobjekt, som har blivit ett populärt medium för digital konst. Deras ökande popularitet har också bidragit till den ökande antagandet av plattformen de till stor del utbyts på – Ethereum.

Enligt en rapport från Nonfungible.com växte NFT-marknaden med 299% år 2020 och värderas nu till nästan 250 miljoner dollar.

Ha ett ögonblick

Även om det nämns som ett populärt fordon för digital konst, tar ett bredare tillvägagångssätt för NFT också form. Förra veckan gjorde YouTuber Logan Paul höjdpunkter av sig själv att avboxa första generationens Pokémon-kort för auktion. Han packade om dessa ögonblick som NFT och de sålde omedelbart.

Nyligen lanserade NBA Top Shot, som den kallar en plattform för “officiellt licensierade digitala samlarföremål.” Top Shot har försäljning av sina egna “Moments”, som inkluderar baskethöjdpunkter, var och en med en unik NFT. NBA Top Shot nådde en försäljning på 16 miljoner dollar den 20 februari.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link