Grayscale Eyes Altcoins mitt i ökande konkurrens för Bitcoin-investeringar

Grayscale Eyes Altcoins mitt i ökande konkurrens för Bitcoin-investeringar

Bitcoin Sverige
februari 27, 2021 by Bitcoinera
10
Källa: Adobe / Ascannio Eftersom Bitcoin (BTC) börshandlade fonder (ETF: er) får fart i Kanada, kommer nya konkurrenter för Gråskala fram, ser företaget alltmer alltcoins. (Uppdaterad kl 16:17 UTC: uppdateras genom hela texten.) Det största kryptoförvaltningsföretaget ägs av Digital Currency Group (DCG) har bekräftat att de undersöker minst 23 olika digitala tillgångar “för potentiella nya
90a0eb75ba.jpg


Grayscale Eyes Altcoins mitt i ökande konkurrens för Bitcoin-investeringar 101
Källa: Adobe / Ascannio

Eftersom Bitcoin (BTC) börshandlade fonder (ETF: er) får fart i Kanada, kommer nya konkurrenter för Gråskala fram, ser företaget alltmer alltcoins. (Uppdaterad kl 16:17 UTC: uppdateras genom hela texten.)

Det största kryptoförvaltningsföretaget ägs av Digital Currency Group (DCG) har bekräftat att de undersöker minst 23 olika digitala tillgångar “för potentiella nya produktserbjudanden”, enligt pressmeddelandet.

Bland de nämnda tillgångarna som för närvarande övervägs listade företaget:

“Vi kanske inte förvandlar var och en av dessa tillgångar till en av våra landmärkesinvesteringsprodukter”, säger VD Michael Sonnenshein, och tillade att de “ser det som vårt ansvar att introducera investerare till mer mångfald i detta utrymme.”

Det finns ingen garanti för att tillgångar som nämns i listan ovan kommer att få en motsvarande investeringsprodukt, betonade företaget. “Processen med att skapa en investeringsprodukt som är strukturerad på samma sätt som de Grayscale som redan erbjuds kräver betydande granskning och övervägande, och är föremål för omfattande interna kontroller, tillräckligt säkra förvaringsarrangemang och regleringshänsyn”, heter det.

Alla nyskapade produkter från Grayscale kommer att tillkännages separat vid lanseringen.

Under tiden säljer världens största BTC-fond när investerare rusar till utgångarna. Per Bloomberg-data, USD 31,6 miljarder Gråskala Bitcoin Trust tappade 21% den här veckan, vilket översteg bitcoins egen nedgång (för närvarande 12% den senaste veckan). Förtroendet innehar mer än 655 750 BTC (31 miljarder USD).

“Det är mer indikativt för det faktum att det finns så många aktier är tillgängliga, och det indikerar att efterfrågan på bitcoin till dessa priser faller av”, säger Bloomberg Intelligence-analytiker James Seyffart.

Sonnenshein diskuterade risken för att GBTCs premie skulle försvinna vid Bloomberg Crypto Summit på torsdagen och sa: “Det är verkligen en risk, ingen tvekan om det, men i slutändan drivs prisupptäckten i GBTC helt av marknadskrafterna.”

Grayscales trusts hjälper investerare att få exponering för kryptotillgångar genom ett mer traditionellt investeringsmedel genom att köpa sina börsnoterade aktier. Dessa trusts innehar den underliggande kryptoassetten medan värdet på varje aktie i ett förtroende beror på mängden kryptoasset under förvaltning.

Under tiden verkar ETF-fartygen ta fart i Kanada, vilket ger investerare fler alternativ att investera i BTC. I februari i år uppstod två ETF i Kanada:

  1. landets värdepappersregulator, Ontario Securities Commission, godkände lanseringen av Purpose Bitcoin ETF av Toronto-baserade kapitalförvaltningsföretag Syfte Investeringar Inc..
  2. Evolve Funds Group Inc. tillkännagav lanseringen av deras Bitcoin ETF, som började handlas på Torontobörsen under tickersymbolen EBIT.

Som nyligen rapporterats, Ninepoint Partners, en kanadensisk fond som börsnoterades efter att ha skaffat 180 miljoner dollar från privata investerare, noterade sina aktier på Toronto Stock Exchange, enligt exemplet Grayscale.

I USA har åtta företag försökt och misslyckats med att skapa en bitcoin-ETF sedan 2013, rapporterade Reuters med hänvisning till Todd Rosenbluth, chef för ETF och fondundersökning i New York-baserade. CFRA.

“Medan vissa förväntar sig att ett kanadensiskt ETF-godkännande sätter scenen för en kortvarig amerikansk, förväntar vi oss att SEC under ny ledning tar sig tid att granska några av de nya ansökningarna från VanEck och andra, “citerades Rosenbluth.

När det gäller vad den ökande konkurrensen kan betyda för Grayscale, Nate Geraci, president för rådgivningsföretaget ETF-butik sa till Bloomberg att även om vi har sett lanseringen av flera konkurrerande produkter i år, “är den obehagliga sanningen för GBTC-investerare att konkurrensen urholkar efterfrågan på produkten, vilket kan leda till en kollapsande premie eller till och med en rabatt.”

____

Läs mer:
– Gråskala gör ytterligare ett rekord, köper 194% mer Bitcoin än gruvarbetare genererade
– Gråskala Ethereum flödar upp igen, företaget kallar ETH-värderingsmetoder “ogenomskinlig”
– Gråskala gör ett stort Bitcoin-köp, men BTC går ‘Meh’Source link