Gold vs Bitcoin Long Term: Experterna väger in

Gold vs Bitcoin Long Term: Experterna väger in

Köpa Bitcoins
februari 22, 2021 by Bitcoinera
10
Bitcoin och guld blir helt klart konkurrenter i kampen om investerarnas uppmärksamhet. Guld regerar när det gäller att lagra värde. Bitcoin är fortfarande den riskfyllda men mer givande digitala uppstarten. Här är vad industrins insiders har att säga om de två tillgångsklasserna. Guld är fortfarande industristandarden för värdeförvaring. Den mer mångsidiga digitala tillgången vinner dock
BIC_btc_gold.jpg.optimal.jpg


Bitcoin och guld blir helt klart konkurrenter i kampen om investerarnas uppmärksamhet. Guld regerar när det gäller att lagra värde. Bitcoin är fortfarande den riskfyllda men mer givande digitala uppstarten. Här är vad industrins insiders har att säga om de två tillgångsklasserna.

Guld är fortfarande industristandarden för värdeförvaring. Den mer mångsidiga digitala tillgången vinner dock mark på guld. Bitcoin har sett sin popularitet stiga under de senaste tio åren.

Investerare överväger nu att hålla Bitcoin de närmaste tio åren. Detta är en extremt snabb mognad: för bara tio år sedan skulle Bitcoin inte ens ha nämnts som en jämförelse med guld.

Branschexperter för båda gav Business Insider sin feedback om varför de skulle hålla guld eller Bitcoin de närmaste tio åren.

Guld mot Bitcoin

Guld har funnits i fler år än vi föredrar att räkna. Konkurrenten har bara varit på plats i drygt tio år. Under det decenniet eller så har Bitcoin klättrat från bara cent till nu på över $ 56.000 per Bitcoin.

Den digitala tillgången är nu dyrare än ett uns guld, som för närvarande kostar $ 1791. I grund och botten kan en Bitcoin köpa dig nästan ett kilo metall. Bitcoin har nyligen brutit marknadsvärde på 1 biljon dollar och kan ganska enkelt se på en attack mot guld i framtiden.

Diversifiering är en viktig anledning för investerare och branschaktörer att överväga att lägga sina pengar i den digitala valutan. Guldmaximalister tror dock att Bitcoin antingen bara är en modefluga eller en flyktig digital spekulativ tillgång som inte håller värdet bra.

Gå efter guld

Tidigare Chief Economist och strateg för Merrill Lynch David Rosenberg anser att guld är en bättre satsning. Strategen förklarar att guld har tusentals år av historiska data för att visa att det är en beprövad butik med värde. Rosenberg nämner också att Bitcoin-volatiliteten är fem gånger guldets. Han säger vidare, “Den dag som drottning Elizabeth byter in de fem pund guld i sin krona för krypto är den dag jag byter kurs.”

De beprövade meriterna för guld och silver gör dem till önskvärda tillgångar för att hålla lång sikt. Phil Baker, VD och koncernchef för Hecla Mining Company, tror att kryptovalutor skiljer sig i grunden från ädla metaller och att allt kryptovalutor kommer att göra är att förbättra metallernas värde.

Sylvia Carrasco anser att Bitcoins förmåga att behålla sitt värde på lång sikt är mycket tveksamt. Goldex-grundaren upprepar också att ädelmetallen är den säkra tillflyktsort som du väljer. Att förklara att all hype för det nya barnet på blocket inte betyder att det kommer att äta in guldets marknadsandel.

Investeringsstrategichef på Glenmede Michael Reynolds anser att Bitcoin är mer relaterat till aktier än guld. Reynolds förklarar att efterfrågan på Bitcoin ”kan vara över sina skidor i förhållande till dess sannolikhet att skära ut ett betydande ekonomiskt eller ekonomiskt användningsfall.

Återigen tar Robert Minter från Aberdeen Standard Investments fram guldhistoria som en byggsten för de globala pengarna i över 5000 år. Minter kallar kryptovalutor för en dålig monetär ersättning, som huvudsakligen relaterar till Bitcoinens volatilitet.

Tillbaka Bitcoin

Anthony Pompliano från Morgan Creek Digital Assets förklarar att Bitcoin är en 100x förbättring jämfört med guld som värdeförråd. Bitcoin-maximalisten förklarar att Bitcoin sannolikt kommer att fortsätta öka i prisuppskattning gentemot US-dollar. Pompliano tror att guld kommer att överträffas av Bitcoins marknadsvärde redan 2030. Pompliano säger vidare “Jag äger inget guld och har en väsentlig procentandel av min nettovärde investerad i bitcoin.”

Pavel Matveev, VD för Wirex, medger att tjurkörningen har fått massiv uppmärksamhet för marknaden. Matveev anser att guld och BTC är helt olika och att guldet bara är ett defensivt syfte, vilket är att lagra värde. I stället erbjuder Bitcoin flera användningsfall inklusive enkel utbyte.

JP Thierot från Uphold anser också att användningsfall för digitala tillgångar gör dem till ett attraktivt alternativ. Återigen nämns värdeförrådet för ädla metaller. Thierot konstaterar att Bitcoin: s uppåtgående fart kan se att det växer under nästa decennium när priset fortsätter att stiga. ”Bitcoin är också ändligt, till skillnad från guld. Ingen ökad efterfrågan kan ändra det. Det finns ingen elasticitet. ”

Daniel Ives från Wedbush Securities tror att användningsfall för Bitcoin fortsätter att växa. Att säga “vi tror att bitcoin kommer att vara en vanlig tillgångsklass i framtiden”.

Slutligen lägger Mike Venuto, co-portfolio manager för Amplify Transformational Data Sharing ETF, till en värdefull poäng. Venuto väljer att ha båda i en portfölj. Han säger att han skulle lägga till båda tillgångarna om “Jag skulle lägga till guld som en diversifierare. Jag skulle lägga till bitcoin som en diversifierare. Häcken är diversifiering. Bitcoin är ett verktyg för att komma dit. Bitcoin är en häck för att förlora pengar till något stabilt. ”

Det är uppenbart att maximalister på båda sidor tror att deras respektive tillgångsslag är bättre i viss utsträckning. Men det är också tydligt att diversifiering till båda är en hållbar väg att gå. Bitcoin visar sig vara mer volatil än guld, vilket fortfarande är en stabil metod för att hålla värde. Användningsfall av Bitcoin gör det dock till ett troligt investeringsalternativ för investerare.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link