Gold Bull Jeffrey Gundlach säger ‘BTC Maybe the Stimulus Asset’ Ahead of the Precious Metal – Economics Bitcoin News

Gold Bull Jeffrey Gundlach säger ‘BTC Maybe the Stimulus Asset’ Ahead of the Precious Metal – Economics Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 21, 2021 by Bitcoinera
11
Känd guldtjur och VD för investeringsföretaget Doubleline, Jeffrey Gundlach, säger att bitcoin kan vara “stimulans tillgången” samtidigt som han tillägger att det “inte ser ut som guld är.” Gundlach, en självutnämnd långvarig dollarbjörn, hade föregått sina kommentarer om bitcoin genom att påpeka att “mycket vätska som hälls i en tratt skapar en ström.” BTC överträffar
gold-bull-jeffery-gundlach-says-btc-maybe-the-stimulus-asset-ahead-of-the-precious-metal.jpg


Känd guldtjur och VD för investeringsföretaget Doubleline, Jeffrey Gundlach, säger att bitcoin kan vara “stimulans tillgången” samtidigt som han tillägger att det “inte ser ut som guld är.” Gundlach, en självutnämnd långvarig dollarbjörn, hade föregått sina kommentarer om bitcoin genom att påpeka att “mycket vätska som hälls i en tratt skapar en ström.”

BTC överträffar guld

I samma tweet, Föreslår Gundlach att han kom till slutsatsen efter att ha stannat ”neutralt (både på guld och dollar) under de senaste sex månaderna.” Under de senaste sex månaderna har de två värdebutikerna haft kontrasterande förmögenheter med att BTC verkar vinna kampen om överhöghet.

Gold Bull Jeffrey Gundlach säger

Efter att ha börjat handla i september 2020 på knappt 12 000 dollar, har BTC sedan ökat till en topp på 57 399 dollar den 20 februari 2021, enligt Messari. I skrivande stund handlades kryptotillgången över $ 57 000 dollar. Däremot har guld, som nådde sin rekordhöga tid på 2.067,15 dollar per uns den 7 augusti 2020, i stort sett stannat under 1900 dollar under resten av året.

Gold Bull Jeffrey Gundlach säger

Trots de många förutsägelserna om att guld bryter ut har råvaran hittills inte lyckats matcha förväntningarna. Å andra sidan kan BTC vara på väg att slå 100 000 dollar efter att ha gått över 50 000 dollar.

Företag som väljer BTC framför guld

Under tiden har Gundlaks kommentarer om BTC sammanfallit med stora företags växlande lager av värdepreferenser. Till exempel avslöjade Tesla i sin senaste ansökan till US Securities and Exchange Commission (SEC) endast sitt BTC-förvärv på 1,5 miljarder dollar. Medan den elektriska biltillverkarens uppdaterade investeringspolicy bemyndigar företaget att också ta positioner på guldmetaller eller guldfonder, har företaget hittills bara fokuserat på BTC.

Gold Bull Jeffrey Gundlach säger

Under tiden är Gundlachs syn på BTC nu i strid med kryptotillgångens framstående motståndare Peter Schiff. Guldbuggen, som har tidigare berömde Gundlach har redan attackerat Tesla för att ha valt BTC före guld. På liknande sätt uttryckte andra guldsupportörer på Twitter sin besvikelse över Gundlachs uppenbara led till kryptotillgången. En användare som heter Pet Rock sa:

Varför Bitcoin och inte något av de tusentals andra mynt som gör exakt samma sak? Varför Bitcoin istället för ett framtida Amazon-mynt eller Google-mynt? Jag är förvånad över sådana smarta människor som frestas av något som är önsketänkande.

En annan användare, Dumbmoney twittrade:

”Bitcoins volatilitet hindrar det från att vara en värdeförvaring. Det är också korrelerat med bubbelaktier. Det är spekulativ mani. Det kommer att dyka upp. Guld spårar helt enkelt det omvända av verkliga avkastningar. Om inflationen tar fart och YCC händer kommer guld att sväva. Smärta tills dess. ”

Ändå uttryckte vissa användare som Harry stöd för Gundlach och sa:

”Bitcoin är guld 2.0. Det är uppenbart att marknaden säger dig det. Tidigare skulle det ha varit guld och gruvarbetarna tagit fart. Inte mer. Det är den digitala tidsåldern. ”

Vad tycker du om Gundlachs tweet? Du kan dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link