Ghana Regulator märker kryptotransaktioner olagliga – uppmanar människor att “hålla sig borta från dem” – Reglering Bitcoin News

Ghana Regulator märker kryptotransaktioner olagliga – uppmanar människor att “hålla sig borta från dem” – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
2
Ghana Securities and Exchange Commission (SEC) varnade nyligen invånare i det västafrikanska landet att undvika kryptovalutatransaktioner av någon form. I varningen upprepade tillsynsmyndigheten att “kryptovalutor är olagliga i landet och inte regleras av kommissionen, därför bör ghananer hålla sig borta från dem.” Risker förknippade med Crypto I anmärkningar som gjordes under en intervju hävdar Paul
ghana.jpg


Ghana Securities and Exchange Commission (SEC) varnade nyligen invånare i det västafrikanska landet att undvika kryptovalutatransaktioner av någon form. I varningen upprepade tillsynsmyndigheten att “kryptovalutor är olagliga i landet och inte regleras av kommissionen, därför bör ghananer hålla sig borta från dem.”

Risker förknippade med Crypto

I anmärkningar som gjordes under en intervju hävdar Paul Ababio, biträdande generaldirektör för (SEC) att ”det finns risker förknippade med kryptovalutor och människor har tappat pengar till sådana transaktioner. Trots att varningen utfärdas antyder Ababio dock att hans organisation så småningom kan besluta att reglera kryptorummet.

(The) Bank of Ghana behandlar det inte som en betalningsform, det är inte ett lagligt betalningsmedel men vi kommer att engagera oss längre för att komma med ramar.

Men tills det händer uppmanar tillsynsmyndigheten ghananer att “avstå från att delta (i kryptovalutatransaktioner.)”

Paul Ababio, Ghanas biträdande generaldirektör för (SEC).

Mästerplan

Under tiden avslöjar Ababio att “kommissionen bildar ett fintech-rundbord som en del av sin huvudplan för att undersöka några av dessa innovationer och sättet att ta.” Han varnar dock för att detta fortfarande är ett pågående arbete.

Ett antal länder i Afrika leder tävlingen när det gäller global antagande av kryptotillgångar. Bortsett från platser som Nigeria och Sydafrika, är Ghana ett av de bästa länderna i Afrika med ökande peer-to-peer-kryptohandelsvolymer.

Ghanas regering har lagt märke till antagandet och SEC har bevittnat uppenbara berättelser om medborgare som tappat pengar. SEC-tjänstemannen tog också tid att förklara varför tillsynsmyndigheten har åtagit sig att studera kryptos ytterligare. Han sa:

Det finns tydliga risker för det. Människor har tappat sina nycklar och de kan inte längre få tillgång till sina medel så det är något vi studerar.

Medan Ababio har lovat “några åtgärder på den fronten”, misslyckas han fortfarande med att ge den exakta tidsram inom vilken “kommissionen förväntas komma med ett slutgiltigt beslut i frågan.”

Vilka är dina tankar om Ghanas senaste kryptovarning? Dela dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bank of Ghana, kryptovarning, kryptovalutatransaktioner, biträdande generaldirektör, Fintech, Ghana, Ghana Securities and Exchange Commission, lagligt betalningsmedel, Paul Ababio, förordning, SEC

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link