Framstående fondförvaltare Cathie Woods menar om amerikansk Bitcoin ETF

Framstående fondförvaltare Cathie Woods menar om amerikansk Bitcoin ETF

Köpa Bitcoins
februari 21, 2021 by Bitcoinera
17
I en ny CNBC-intervju nämnde Cathie Woods, VD för Ark Invest, att sannolikheten för en amerikanskbaserad Bitcoin ETF-händelse är högre nu. Den främsta bland de faktorer som gynnar oddsen är den nya SEC-ordföranden, Gary Gensler. Gensler är någon som är mycket kunnig i krypto och blockchain. Han är också professor som undervisade i digital valuta
Untitled-design-2021-02-21T003751.832.png


Amerikanska Bitcoin ETF

I en ny CNBC-intervju nämnde Cathie Woods, VD för Ark Invest, att sannolikheten för en amerikanskbaserad Bitcoin ETF-händelse är högre nu. Den främsta bland de faktorer som gynnar oddsen är den nya SEC-ordföranden, Gary Gensler.

Gensler är någon som är mycket kunnig i krypto och blockchain. Han är också professor som undervisade i digital valuta i MIT. Att ha någon med en djup domänkunskap i krypto som leder SEC skulle vara bra för kryptovalutaindustrin som helhet. Det skulle finnas mindre osäkerhet och mer tydlighet i hur kryptovalutaindustrin fungerar och specifikt hur blockchain-teknik kan utnyttjas för att förbättra samhället.

Woods är mycket hausse på Bitcoin-investeringslandskapet med Tesla som har tilldelat Bitcoin en del av företagets kontanter. Fler företag förväntas följa Teslas gångväg med tanke på att kontanter är en devalverande tillgång i förhållande till Bitcoin.

Under den senaste veckan lanserades två Bitcoin ETF i Kanada – Purpose Bitcoin ETF och Evolve Bitcoin ETF. Vad dessa två Bitcoin-ETF: er har visat är att lagkraven för en Bitcoin-ETF nu kan uppfyllas på ett övertygande sätt. Det finns ännu mindre anledning för US SEC att ogilla en genomtänkt och formulerad Bitcoin ETF.

Handelsvolymen från en USA-baserad Bitcoin ETF förväntas dvärga dem från Kanada. Med minst 32 miljoner mäklarkonton i USA och i genomsnitt 150 000 USD i tillgångar per kundkonto, tittar vi på cirka 48 miljarder US dollar i nya investeringar i Bitcoin om 10% av mäklarkontona investerar 10% av sina tillgångar i kryptovalutor . Jämför detta med de två kanadensiska Bitcoin-ETF: erna som har ett genomsnitt på 100 miljoner US dollar i daglig handelsvolym, man kan lätt se hur en amerikanskbaserad Bitcoin-ETF skulle skapa en enorm tektonisk förändring i Bitcoin-priset.

[ Read more: The First Bitcoin ETF in North America is Finally Here ]

[ Read more: U.S. Bitcoin ETF Feels Closer Than Ever ]

Source link