FOS främjar Nausicaa Delfas till tillfällig VD och Chief Ombudsman

FOS främjar Nausicaa Delfas till tillfällig VD och Chief Ombudsman

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
19
Financial Ombudsman Service har meddelat att Nausicaa Delfas ska befordras till tillfällig verkställande direktör och Chief Ombudsman från och med mitten av maj 2021. Nyligen avslöjade ett pressmeddelande som delades med Finance Magnates att Nausicaa Delfas, en veteran för finansiella tjänster, har utsetts av Financial Ombudsman Service (FOS) till dess tillfälliga verkställande direktör och Chief


Financial Ombudsman Service har meddelat att Nausicaa Delfas ska befordras till tillfällig verkställande direktör och Chief Ombudsman från och med mitten av maj 2021.

Nyligen avslöjade ett pressmeddelande som delades med Finance Magnates att Nausicaa Delfas, en veteran för finansiella tjänster, har utsetts av Financial Ombudsman Service (FOS) till dess tillfälliga verkställande direktör och Chief Ombudsman.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

När Delfas börjar sin nya roll kommer FOS-styrelsen att rekrytera en permanent verkställande direktör och chefsombudsman. Hon kommer att ta över efter Caroline Wayman, som tidigare haft rollen i sju år.

En titt tillbaka på Delfas Vocation

Innan denna kampanj har Delfas tillbringat nära ett decennium under Financial Conduct Authority. Hon är för närvarande i sin senaste position som dess verkställande direktör för internationell och tillfällig Chief Operating Officer. Innan detta segrade hon i sina fyra tidigare roller. Dessa inkluderade verkställande direktör för internationell, verkställande direktör och COO, chef för specialövervakning, chef för inteckningar och konsumentkrediter.

Föreslagna artiklar

Är det dags för banker att flytta över och skapa utrymme för Blockchain? Gå till artikel >>

Tidigare i augusti 2000 blev hon avdelningschef för Financial Services Authority. I London var hon ansvarig för verkställighet, policy och tillsyn under cirka tolv år.

Dessutom hade hon tjänat Freshfields Bruckhaus Deringer LLP som advokat i nästan åtta år. Efter två år som praktikant fortsatte hon sin karriär och fokuserade sina ansträngningar på EU-tvister och finansiella tjänster.

Ett fantastiskt tillfälle

Ordförande Baroness Zahida Manzoor CBE tillkännagav utnämningen och sade: ”Nausicaa Delfas ger en mängd erfarenheter och en fast förståelse för den miljö vi arbetar inom och de utmaningar som ligger framför oss. Tjänsten går in i detta räkenskapsår redo att gå bortom PPI och fokuserar på att tillhandahålla en snabb och effektiv service till våra kunder. Och vi gör det och ser framåt, om än försiktigt, till mer positiva tider när vi kommer ut ur en global pandemi. Styrelsen, ledningsgruppen och jag ser fram emot att arbeta med Nausicaa. ”

Dessutom uttalade FCA: s verkställande direktör, Nikhil Rathi: ”Detta är ett fantastiskt tillfälle för Nausicaa, och Financial Ombudsman Service är mycket lycklig att ha henne. Jag önskar henne det bästa i sin nya roll. ”

”Jag är hedrad över att utses till tillfällig verkställande direktör och chefsombudsman för Financial Ombudsman Service. Finansombudsmannstjänsten spelar en viktig roll för att det finansiella systemet ska fungera för alla – finansiella tjänsteföretag, konsumenter och företag. Baserat på Caroline Waymans arv kommer jag att prioritera att leda Financial Ombudsman Service för att säkerställa att vi levererar en effektiv och pålitlig tjänst, ”svarade Delfas.

Source link