Första universitetspartnerna i Afrika, UAE och Island för att gå med i Ripples UBRI

Första universitetspartnerna i Afrika, UAE och Island för att gå med i Ripples UBRI

Köpa Bitcoins
april 28, 2021 by Bitcoinera
7
University of Capetown, Reykjavik University och New York University Abu Dhabi (NYU Abu Dhabi) har blivit de första universiteten i Afrika, UAE och Island som går med i Ripples University Blockchain Research Initiative (UBRI). UBRI är ett samarbete med stora internationella universitet som syftar till att stärka och påskynda akademisk forskning, teknisk utveckling och innovation
first-university-partners-in-africa-uae-and-iceland-to-join-ripples-ubri.png


University of Capetown, Reykjavik University och New York University Abu Dhabi (NYU Abu Dhabi) har blivit de första universiteten i Afrika, UAE och Island som går med i Ripples University Blockchain Research Initiative (UBRI).

UBRI är ett samarbete med stora internationella universitet som syftar till att stärka och påskynda akademisk forskning, teknisk utveckling och innovation inom blockchain, kryptovaluta och digitala betalningar.

För närvarande finns det över 35 universitetspartners runt om i världen som ägnar sig åt blockchain-forskning och bygger nya användningsfall för fintech.

Kapstads universitet

Den första Afrikabaserade partnern, University of Cape Town, har kärnprotokoll för öppen betalning och blockchain-teknik som en del av sin läroplan för sin kurs “FinTech och Crypto”.

Studenterna vid universitetets ekonomihögskola kommer att fokusera på forskning om centralbankens digitala valutor (CBDC), studera frågor som interoperabilitet, ekonomisk integration och säker digital identitet.

NYU Abu Dhabi

När det gäller NYU Abu Dhabi kommer studenterna på socialvetenskapliga avdelningen att utforska nya användarfall för digitala tillgångar i kurser som “FinTech Innovation: Finance, Technology, Regulation” och “Crypto Economics.”

Ripple kommer också att vara en del av startAD: s Corporate Sprint Accelerator Program, en startaccelerator förankrad i NYU Abu Dhabi. Sprintacceleratorn gör det möjligt för UBRI att guida fintech- och blockchain-startups från alla delar av världen för att starta och växa till UAE-marknaden via pilotprojekt med innovativa företag.

Reykjaviks universitet

UBRI kan underlätta akademisk forskning, teknisk utveckling och innovation inom blockchain, kryptovaluta, fintech och digitala betalningar för Reykjavik University. Finansieringen och partnerskapet kan stödja School of Technology forskning om nya vertikaler och fintech-applikationer via blockchain.

Universitetet och Ripples Island-baserade tekniska nav, som odlar de tekniska färdigheterna i landet, kommer också att arbeta tillsammans.

Source link