Forskare upptäcker ny kryptovaluta som stjäl skadlig programvara som annonseras under en prenumerationsmodell – Security Bitcoin News

Forskare upptäcker ny kryptovaluta som stjäl skadlig programvara som annonseras under en prenumerationsmodell – Security Bitcoin News

Bitcoin Värde
maj 5, 2021 by Bitcoinera
4
Ett kryptovalutarelaterat skadeprogram har annonserats på darknet-forum som det ”ledande sättet att tjäna pengar 2021”, vilket väcker larm bland cybersäkerhetsgemenskapen. Palo Alto Networks publicerade en rapport om den skadliga appen Westeal, som beskriver författarens band med andra typer av skadlig kod som stjäl stora konton för streamingtjänster. Westeal påstår sig vara immun mot större antivirusprogram
crypto-malware.jpeg


Ett kryptovalutarelaterat skadeprogram har annonserats på darknet-forum som det ”ledande sättet att tjäna pengar 2021”, vilket väcker larm bland cybersäkerhetsgemenskapen. Palo Alto Networks publicerade en rapport om den skadliga appen Westeal, som beskriver författarens band med andra typer av skadlig kod som stjäl stora konton för streamingtjänster.

Westeal påstår sig vara immun mot större antivirusprogram

Enligt cybersäkerhetsföretaget är “Westeal” en utveckling av “Wesupply Crypto Stealer”, en annan skadlig kryptoprogramvara som har sålts sedan maj 2020. Resultaten tyder på att Wesupplys utveckling har annonserats sedan mitten av februari 2021.

Studien påpekar att Westeal var utformad för att i princip stjäla bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) som kommer in och ut ur offrets plånbok genom deras urklipp.

Dessutom får personer som förvärvar den skadliga appen tillgång till en webbpanel för att hantera alla operationer, inklusive en “offer tracker panel.”

En detalj som väcker oro från Palo Alto Networks är det faktum att Westeal enligt uppgift är immun mot större antivirusprogram.

Den skadliga programvaran fungerar med en prenumerationsmodell och “Complexcodes”, appens författare till appen, tjänar genom att ta ut 20 euro ($ 24) varje månad, 50 euro ($ 60) i tre månader och 125 euro ($ 150) per år.

Malware är en ‘skamlös’ Crypto Stealer, säger forskare

Cybersäkerhetsföretaget ger mer information om skadlig programvara:

För att ”stjäla” kryptovaluta från ett offer använder Westeal regelbundna uttryck för att leta efter strängar som matchar mönstren för bitcoin- och eterumplånboksidentifierare som kopieras till klippbordet. När det matchar dessa ersätter det det kopierade plånbok-ID: t i Urklipp med ett från malware. Offret klistrar sedan in det ersatta plånbok-ID: t för en transaktion, och pengarna skickas istället till ersättningsplånboken.

Fortfarande kvalificerar Palo Alto Networks Westeal som en “skamlös” skadlig kod:

Westeal är en skamlös råvaruprogramvara med en enda olaglig funktion. Dess enkelhet matchas av en sannolik enkel effektivitet vid stöld av kryptovaluta. De lågt sofistikerade aktörerna som köper och distribuerar den här skadliga programvaran är tjuvar, inte mindre än gatfickfickor. Deras brott är lika verkliga som deras offer. Den snabba och enkla intäktsgenereringskedjan och anonymiteten i kryptovalutastöld, tillsammans med den låga kostnaden och enkelhet i drift, kommer utan tvekan att göra denna typ av krimvaror attraktiva och populära för mindre skickliga tjuvar.

Vilka är dina tankar om detta kryptovalutaprogram som nyligen upptäcktes? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link