Forbes miljardärlista 2021 Funktioner Handfull Crypto Founders

Forbes miljardärlista 2021 Funktioner Handfull Crypto Founders

Köpa Bitcoins
april 7, 2021 by Bitcoinera
3
Forbes har släppt sin årliga lista över de rikaste människorna i världen. Med flera grundare av kryptovalutor med på listan som fick ytterligare 493 nya miljardärer skapade under det senaste året. 2020 förde ett turbulent år som såg Covid-19-pandemin stoppa världen. Men det har inte hindrat de rika från att bli rikare. Årets Forbes-lista över
BIC_btc_diamond_luxury.jpg.optimal.jpg


Forbes har släppt sin årliga lista över de rikaste människorna i världen. Med flera grundare av kryptovalutor med på listan som fick ytterligare 493 nya miljardärer skapade under det senaste året.

2020 förde ett turbulent år som såg Covid-19-pandemin stoppa världen. Men det har inte hindrat de rika från att bli rikare. Årets Forbes-lista över miljardärer såg att deras gemensamma nettovärde växte med 5 biljoner dollar.

Listan innehåller en handfull kryptovalutamiljardärer som har tjänat sina pengar från branschen. Medan ingen av dem finns i topp 100, har tillväxten av kryptovalutor och blockchain-teknik verkligen hjälpt till att deras nettovärde exploderade under det senaste året.

Kryptovalutamiljardärslistan

Forbes-listan bryter ner miljardärer baserat på deras branscher och källan till deras nettovärde. På toppen av listan med anknytning till branschen ser Elon Musk, den en gång utropade “VD för DOGE”, andraplatsen med en nettovärde på 151 miljarder dollar. Han faller 26 miljarder dollar efter Amazon-grundaren Jeff Bezos.

siffra 274: Sam Bankman-Fried

Grundare och VD för det kvantitativa kryptohandelsföretaget Alameda Research och nykomling till Forbes miljardärlista. Sam blir den högst rankade kryptovalutamiljardären. FTX-utbyteschefen för kryptovalutor stiger till den 274: e platsen med en nettovärde på 8,7 miljarder dollar.

29-åringen har gjort vågor under det senaste året för att bidra till branschen med sitt derivatutbyte FTX. FTX har vuxit i popularitet i en så alarmerande takt att det också har en av de största förvärven 2021. FTX köpte kryptokurvspårningsapp Blockfolio för 150 miljoner dollar i augusti 2020.

Nyheten om att vara på Forbes topp miljardärlista för 2021 har toppats av det senaste partnerskapet mellan FTX och NBA-basketlaget, Miami Heat. Börsen är nu namngivningsrättspartner för lagets stadion, kallad FTX arena.

siffra 404: Hjärnan Armstrong

Det här året verkar vara året för utbytesgrundare. VD för Coinbase, det mest populära kryptovalutabörsen i Nordamerika, klättrar listan till 404. Armstrong såg sin nettovärde klättra till 6,5 miljarder dollar i den senaste rankningen, upp från 1 miljard dollar 2020.

Coinbase har nyligen meddelat att de kommer att offentliggöras efter starka resultat under första kvartalet 2021. Företaget rapporterade 56 miljoner användare och genererade 1,8 miljarder dollar i intäkter enbart för första kvartalet.

siffra 891: Chris Larsen

Ripple Labs grundare Chris Larsen återkommer på Forbes-listan. Larsen dök först upp på miljardärlistan 2019 efter det stigande priset på XRP. Larsen har tappat listan från förra året, trots att det var värt 800 miljoner dollar mer än året innan.

Med en nuvarande nettovärde på 3,4 miljarder dollar tar Larsen tredje plats i kryptovalutarelaterade miljardärer. Grundaren innehar för närvarande över 3 miljarder XRP-tokens, med 17% av Ripple Labs.

siffra 1008: Winklevoss tvillingar

Cameron och Tyler Winklevoss kom på Forbes-listan för första gången efter deras kryptovalutautbyte Gemini framgång. I likhet med andra kryptovalutautbyten har volymen ökat dramatiskt under det senaste året.

Gemini exchange bearbetar nu över 200 miljoner dollar per dag i affärer. Var och en av tvillingarna har för närvarande en nettovärde på 3 miljarder dollar. Tvillingarna har aktivt köpt Bitcoin sedan 2012, samt förvärvat NFT-plattformen Nifty Gateway. Playboy meddelade nyligen också att den skulle lansera sin egen NFT-konstsamling på plattformen.

siffra 1362: Michael Saylor

Kanske en av de största Bitcoin-tjurarna under det senaste året måste vara Michael Saylor. Saylor har köpt Bitcoin med varje krona han kan hitta. Och spelandet verkar ha betalat sig bra.

Saylor, VD för mjukvarubolaget MicroStrategy, gör sitt första uppträdande på Forbes-listan med en ny nettovärde på 2,3 miljarder dollar. Under de senaste sex månaderna kan ökningen av Bitcoin-priset tillskrivas Saylors nettoförmögenhet snabba framgång.

1580: Jed McCaleb

Ripples medgrundare Jed McCaleb har varit involverad i kryptorummet i många år. Nu har grundaren av Stellar för närvarande över 3,4 miljarder XRP-tokens. Samtidigt som de har över 1 miljard XLM-tokens. McCaleb går med i listan som en nykomling med en sammanlagd nettovärde på 2 miljarder dollar.

1664: Changpeng Zhao & Fred Ehrsam

Gemensamma grundläggare för kryptovalutautbyte Fred Ehrsam var med och grundade Coinbase-utbytet, och Binance-utbytesgrundaren Changpeng Zhao kom bundna. Paret klockar båda in med en nettovärde på 1,9 miljarder dollar vardera. Återigen steg stigningen i kryptovalutaanvändare, handelsvolym och intäkter grundarna av kryptovalutabörser upp i leden i år.

Andra nykomlingar

Medan listan över kryptovalutarelaterade miljardärer växer, inkluderar andra hedervärda omnämnanden Barry Silbert, Tim Draper och Matthew Roszak. Alla tre är nya på listan i år, med nettovärden i genomsnitt cirka 1,5 miljarder dollar vardera.

Medan kryptovalutamarknaden fortfarande är i sin linda har industrins utveckling tydligt visat vikten av ramper inom branschen. Grundarna av kryptovalutautbyten gynnade mest av den kraftiga ökningen av antagande och användning av krypto.

Det är extremt troligt att 2022 fler kryptovaluta-grundare kommer med på Forbes-miljardärlistan.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.

Source link