Fler korta säljare är bra för Crypto

Fler korta säljare är bra för Crypto

Köpa Bitcoins
februari 21, 2021 by Bitcoinera
10
Alla vet att kryptovalutamarknaden är på tårar. Priserna på Bitcoin, Ethereum, DeFi-tokens, BNB och så vidare är multiplar av vad de var tillbaka 2020. Volymer över alla kryptobörser har också nått rekordhöjder. Till exempel var Binances dagliga spotvolym mellan 1 och 4 miljarder dollar under större delen av 2020 innan det idag var i genomsnitt
Untitled-design-2021-02-21T053150.871.png


handel med kryptomarknader

Alla vet att kryptovalutamarknaden är på tårar. Priserna på Bitcoin, Ethereum, DeFi-tokens, BNB och så vidare är multiplar av vad de var tillbaka 2020.

Volymer över alla kryptobörser har också nått rekordhöjder. Till exempel var Binances dagliga spotvolym mellan 1 och 4 miljarder dollar under större delen av 2020 innan det idag var i genomsnitt cirka 30 miljarder dollar idag.

Vad har förändrats? Visst finns det fler detaljhandlare som kommer in i striden. Men oavsiktligt, med så hög volym kommer sofistikerade handlare och hedgefonder också att “spela”. Precis som hajar som kretsar kring ett blodigt byte, använder dessa professionella handlare algoritmiska och kvantitativa strategier för att få en fördel över genomsnittet.

En av de gamla strategierna är kort. Vanligtvis skulle de flesta av oss köpa lågt och sträva efter att sälja högt med vinst. Men någon som kortsluter en tillgång vanligtvis skulle sälja först på en höjd och hoppas kunna köpa tillbaka till ett lägre pris – tvärtom. En kortfattning verkar motsäga själva naturen hos en växande marknad och till viss del är en näringsidkare vars huvudstrategi är att genomföra marknads shorts inte så omtyckt av dem som handlar på långa positioner.

Men marknads shorts är nödvändiga för att en effektiv kapitalmarknad ska fungera. Det hjälper till att upptäcka priser, särskilt i kryptoutrymmet när värdet på en digital tillgång är svårt att få fram eftersom det för många projekt är liten eller ingen intäkt, och även om det finns det finns inga obligatoriska rapporteringskrav som de som införs i reglerat kapital marknader.

De flesta kryptohandlare handlar bara baserat på mestadels tekniska och kvantitativa data. Någon som känner att en digital tillgång har stigit till skummande nivå kan besluta att sälja ner. Denna process gör det möjligt för någon med den motsatta synen att köpa upp shortsen. Denna prisbrottning hjälper till att upptäcka priset. Följaktligen, om de flesta handlarna känner att tillgången verkligen är för dyr, skulle den som initierade kortslutningen ha gjort alla en tjänst genom att kalibrera tillgångens pris.

Utan en marknadsbrist kan priset på en digital tillgång fortsätta att stiga oförskräckt. En stor bubbla skulle bildas och en mycket smärtsam korrigering skulle följa.

Source link