FINRA förbjuder tidigare Goldman Sachs-analytiker för insiderhandel

FINRA förbjuder tidigare Goldman Sachs-analytiker för insiderhandel

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
5
Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) har utestängt den tidigare Goldman Sachs-forskningsanalytikern Brian Maguire för att ha köpt värdepapper med hjälp av insiderinformation, lagen populär som insiderhandel. Handel med all icke-offentlig information är ett brott i USA enligt federal lag. Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att


Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) har utestängt den tidigare Goldman Sachs-forskningsanalytikern Brian Maguire för att ha köpt värdepapper med hjälp av insiderinformation, lagen populär som insiderhandel.

Handel med all icke-offentlig information är ett brott i USA enligt federal lag.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Tillkännagavs på tisdag detaljerade den självreglerande organisationen att Maguire köpte aktier i två företag i april 2020 och juni 2020 efter att ha fått veta att en av hans medanalytiker uppgraderade rekommendationerna för aktierna.

Ett federalt brott

Maguires medarbetare Goldman Sachs har uppgraderat värdepappren från ” neutral ” till ” köp ”, och även om informationen ännu inte skulle publiceras offentligt, interna e-postmeddelanden som avslöjade att forskningsanalytikern som täckte dessa företag uppgraderade sin rekommendation.

Föreslagna artiklar

Viberate samarbetar med Blockparty för att leverera världens första liveevenemang NFTGå till artikel >>

Maguire köpte företagets aktier med ett icke avslöjat konto efter att de uppgraderade rekommendationerna slutfördes, men innan de offentliga forskningsrapporterna publicerades.

Dessutom hävdade tillsynsmyndigheten att Maguire ljög för FINRA-personalen under utredningen om sin historia av handel med de oönskade kontona och handel med värdepapper för emittenter som han och hans affärsenhet täckte.

Även om Maguire samtyckte till att FINRA: s resultat upptogs, erkände eller förnekade han inte påståendena.

“Insiderhandel av värdepappersindustrin urholkar allmänhetens förtroende för våra kapitalmarknader”, säger FINRA: s vice verkställande direktör och chef för verkställande avdelningschef, Jessica Hopper.

”FINRA använder sofistikerade övervakningsverktyg för att upptäcka och avhjälpa denna typ av fel. Att säkerställa marknadsintegritet är en av FINRA: s kärnuppdrag och att rensa bort brott från branschen kommer alltid att vara en prioritet för FINRA. ”

Source link