Finansiella rådgivare leder det institutionella drivet mot krypto-antagande

Finansiella rådgivare leder det institutionella drivet mot krypto-antagande

Bitcoin Sverige
maj 4, 2021 by Bitcoinera
2
Tidigare fanns det gott om skäl för finansiella rådgivare att avfärda Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor som en värdig investering, men allt detta börjar förändras när fler institutioner anpassas till den digitala tillgångsklassen. Ett ansiktssmältande rally för Bitcoin mellan september 2020 och april 2021 förstärkte behovet av att driva bortom berättelsen att digitala tillgångar helt
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDUvYjg2YjRjYjMtZjExNi00NjBkLThmMzktZjEwOGVlZGFkMzc3LmpwZw.jpgTidigare fanns det gott om skäl för finansiella rådgivare att avfärda Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor som en värdig investering, men allt detta börjar förändras när fler institutioner anpassas till den digitala tillgångsklassen. Ett ansiktssmältande rally för Bitcoin mellan september 2020 och april 2021 förstärkte behovet av att driva bortom berättelsen att digitala tillgångar helt enkelt är för volatila att inkludera i kundportföljerna.

I en huvudtala vid den virtuella CFC St. Moritz-konferensen 2021 i januari skisserade Grayscale-vd Michael Sonnenshein sex huvudteman som skulle kunna forma kryptovalutamarknaden inom en snar framtid. Ett av dessa teman var potentialen för ökad adoption bland finansiella rådgivare.

“Nyfikenhet och efterfrågan”

I en uppföljningsintervju med Cointelegraph förklarade Sonnenshein att “nyfikenhet och efterfrågan från kunder driver finansiell rådgivares intresse för krypto.” Hans slutsats härrör från en preliminär undersökning på uppdrag av Grayscale som visar att “mer än hälften av rådgivarna får frågor från sina kunder om kryptovalutor.”

Även om detta kanske inte driver omedelbar åtgärd har kryptovalutor verkligen blivit ett övervägande för rådgivare, förklarade han. “I slutändan svarar finansiella rådgivare på kundernas efterfrågan”, sa han och tillade:

”Crypto generellt och Bitcoin har specifikt blivit väl täckt i pressen, med stora företag och finansiella institutioner som gör Bitcoin till en del av sina balansräkningar, och anmärkningsvärda entreprenörer och investerare uttrycker sina investeringar i Bitcoin. Om du är en kunnig investerare kommer du att vilja veta mer om denna tillgångsklass, och om du har en finansiell rådgivare kommer du att fråga dem om det. ”

Sonnenshein noterade också att finansiella rådgivare är bland de investerare som investerar i Grayscales familj av fonder, vars sammanlagda tillgångar nu överstiga 46 miljarder dollar. “Bitcoin är fortfarande den mest populära digitala valutan, även om vi också ser ett växande intresse för Ethereum och andra digitala tillgångar”, sa han.

Edouard Hindi, medgrundare och investeringschef för Tyr Capital, en Storbritannien-baserad kryptovalutahäckförvaltare, sa att finansiella rådgivare har ökat sin fördelning av digitala tillgångar, särskilt Bitcoin, under de senaste sex månaderna. Skiftet har också observerats hos privata banker, som har gått från att söka utbildning i kryptovaluta till att investera direkt i Tyr Capital Arbitrage.

Han förklarade att “huvuddelen av det intresse vi ser förblir koncentrerat till de riktningsfria högrisk- / avkastningsattributen för fonder som Tyr Capital Arbitrage och riktad exponering för Bitcoin.”

Crypto exponering inte längre “karriär slut”

Bitcoins nyvunna legitimitet inom institutionella led har tagit bort mycket av den så kallade ”karriärrisken” som är förknippad med att investera på marknaden för digitala tillgångar. Som Hindi noterade ansågs finansproffs för ett år sedan ta en “karriäravslutande risk” för att investera i krypto.

Nu anses det som karriärslut att inte ha någon exponering för digitala tillgångar. Den sista dominoen som faller, tror Hindi, kan vara förtroendestandarder:

“Nu när vårdnadshavaren och regleringshindren sakta tappar, kan det som fortfarande kan hindra en bredare antagande av krypto av finansiella rådgivare uppfattningen att” förvaltningsstandarder ”förblir en utmaning i att öppet förespråka att tillgångsslag ska inkluderas i kundernas portföljer. ”

Jeffrey Wang, chef för Amerika för Amber Group, en kryptofinansiering som grundades av tidigare Morgan Stanley, Goldman Sachs och Bloomberg-yrkesverksamma, anser att oberoende rådgivare har mycket mer frihet att diversifiera till krypto än de stora bankerna.

”Jag tror att det kommer att finnas en stor flaskhals för rådgivarna som arbetar på de företag som ägs av stora banker att erbjuda krypto som inte är i form av en börsnoterad ETF [or] säkerhet, ”sa Wang. “Dessa banker är inte tillräckligt färdiga för att utöka sina erbjudanden om välfärdshantering, särskilt för icke-noterade kryptotillgångar.”

”Det är ett stort åtagande för dessa företag / banker att kunna lägga till erbjudanden i krypto när det gäller att anta sina befintliga riskhanteringssystem, infrastruktur, efterlevnad, lagliga, handelssystem för front office så att beslutet inte kommer utan mycket arbete och due diligence. ”

Ett föränderligt landskap

Medan institutionell antagande av digitala tillgångar fortfarande är på väg, har flera stora investerare och företag gjort ett stort stänk genom att förvärva Bitcoin. Legendariska investerare Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller äger BTC. På företagssidan har MicroStrategy och Tesla förvärvat Bitcoin i miljarder dollar i värde för att säkra mot valutaförlust. MassMutual, ett Massachusetts-baserat försäkringsföretag, köpte BTC till ett värde av 100 miljoner dollar i december 2020. Det uppskattas att företag för närvarande har nästan 6,8% av det cirkulerande Bitcoin-utbudet.

Under tiden har stora institutioner inklusive BlackRock, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citibank och JPMorgan Chase antagit en mer positiv syn på kryptovalutor. BlackRocks ledarskap har gått så långt som att jämföra Bitcoin med guld, med CIO Rick Rieder som hävdar att BTC kommer att äta bort ädelmetallens marknadsvärde på lång sikt.

Jeffrey Wang tror att institutionell adoption kommer att vara “mycket utbredd” under de kommande 12 till 18 månaderna, och går så långt som att säga att “majoriteten av företagen kommer att omfamna blockchain på något sätt.”

Hittills har den senaste företagsintäktsäsongen på Wall Street inte avslöjat några nya kryptoinvesterare, men det kan snart förändras när tjurmarknaden fortsätter att växa. Tesla meddelade under tiden att det sålde en del av sin Bitcoin för en betydande vinst, ett drag som VD Elon Musk sade visar tillgångens likviditet. Musk bekräftade senare att han inte har sålt någon av sin Bitcoin.

Det finns också starka bevis för att riskkapitalvärlden stöder kryptovalutaprojekt med ständigt växande övertygelse. Förutom de dussintals VC-ledda investeringsrundorna som Cointelegraph täckte under de senaste månaderna tittar Andreessen Horowitz enligt uppgift på en ny kryptofokuserad investeringsfond värd upp till 1 miljard dollar. Det skulle stämma överens med riskkapitalföretagets senaste kryptofokuserade investeringar i bland annat Aleo och OpenSea.