Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika problem med Bitcoin

Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika problem med Bitcoin

Bitcoin Sverige
februari 17, 2021 by Bitcoinera
7
Källa: Adobe / BullRun Nyligen tillfrågade finanschefer är mer oroliga för bitcoin (BTC) volatilitet, medan amerikanska finansrådgivare blir mindre oroade över de vilda svängningarna på marknaden och verkar nu vara mer upptagna av regler när det gäller att investera i denna blomstrande tillgång. klass. Det demonstrerades denna vecka när stora forsknings- och rådgivningsföretag Gartner publicerade
d3af63ef43.jpg


Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika oro över Bitcoin 101
Källa: Adobe / BullRun

Nyligen tillfrågade finanschefer är mer oroliga för bitcoin (BTC) volatilitet, medan amerikanska finansrådgivare blir mindre oroade över de vilda svängningarna på marknaden och verkar nu vara mer upptagna av regler när det gäller att investera i denna blomstrande tillgång. klass.

Det demonstrerades denna vecka när stora forsknings- och rådgivningsföretag Gartner publicerade resultaten av sin senaste undersökning av 77 finanschefer (inklusive 50 finansdirektörer).

Undersökningen visade att volatilitet var det största problemet med stor marginal, 84%. Andra viktiga frågor som påpekats av respondenterna inkluderade riskriskversion med styrelsen, med 39%, långsam antagande som en accepterad betalningsmetod, 38%, lagstiftningsfrågor, med 32% och brist på kompetens att investera i kryptovalutor, 30%. Andra problem var relaterade till cyberrisker, med 25%, och frågor relaterade till redovisning, vid 18%.

Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika problem med Bitcoin 102
Källa: Gartner

Gartners resultat visar dock en annan hierarki än den som presenterades i den senaste rapporten om amerikanska finansiella rådgivare och deras kryptorelaterade alternativ som släpptes av det San Francisco-baserade digitala kapitalförvaltningsföretaget. Bitvis.

“Regulatoriska problem” toppade listan över rådgivares bekymmer för andra året i rad, med 54% av de tillfrågade betonade reglering som en nyckelbarriär för att fördela eller öka den befintliga tilldelningen till kryptotillgångar. Detta var dock något nere än 56% i Bitvises 2020-undersökning.

Prisvolatilitet är det andra största problemet för rådgivare, med 39%, en minskning från 43% år 2020. Rådgivare oroar sig också för deras förmåga att värdera kryptovalutor, till 36%, från 41% ett år tidigare. De är också oroade över bristen på ”lättillgängliga investeringsmedel som ETF eller fonder”, med 37%, ned från 39%.

Vad hindrar dig från att antingen öka din investering i kryptoassets eller göra din första tilldelning?

Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika problem med Bitcoin 103
Källa: Bitvis

Som rapporterat sa Bitwise också att av 1 000 finansiella rådgivare som undersöktes i december förra året svarade 78% (upp från 42% i föregående undersökning) att de avsåg att “öka sina kunders tilldelning” av krypto under de närmaste 12 månaderna, med 22% “avser att hålla stadigt.”

Gartner undersökte endast 77 respondenter och de verkar vara mindre angelägna om att investera i BTC. 5% sa att de skulle börja investera i kryptovalutan 2021, 1 respondent förklarade att de skulle hålla bitcoin någon gång under åren 2022 till 2023. 9% sa att de skulle starta investeringar 2024 eller senare. På grund av bitcoins prisvolatilitet sa 84% av de tillfrågade att de inte planerar att någonsin investera sina företagsfonder i BTC.

Enligt forskarna var det ingen skillnad i avsikt att hålla bitcoin mellan små organisationer (<1 miljard USD) och stora organisationer (> 1 miljard USD). Femtio procent av respondenterna från tekniksektorn räknar med att hålla kryptovalutan i framtiden. Privata företag finans chefer var mindre gynnsamma gentemot bitcoin med bara 7% sa att de någonsin skulle hålla det.

“Det finns många olösta frågor när det gäller användningen av bitcoin som en företags tillgång. Det är osannolikt att antagandet kommer att öka snabbt förrän vi får mer tydlighet om dessa utmaningar”, Alexander Bant, forskningschef vid Gartner Finance-praxis, berättade för Bloomberg.

Under tiden, som rapporterats idag, ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy ökade just sin ursprungliga plan och syftar nu till att låna över 1 miljard USD “gratis” och spendera det på BTC.
____
Läs mer:
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– Teslas Bitcoin-köp kommer som tidigare stora investerares reträtt
– Listat tyskt cannabisföretag för att köpa Bitcoin, Slates Euro och USD
– Företagskassor fångade mellan en inflationsrock och BitcoinSource link