Filippinsk Crypto Exchange kräver att användare returnerar Bitcoin köpt till 6 000 $ efter systemfel – Byt Bitcoin News

Filippinsk Crypto Exchange kräver att användare returnerar Bitcoin köpt till 6 000 $ efter systemfel – Byt Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 26, 2021 by Bitcoinera
10
Philippine kryptobörsen Pdax drabbades nyligen av ett dyrt tekniskt fel – en som ledde till bitcoinhandel vid 300 000 filippinska pesos (cirka 6 000 dollar) – en rabatt på 88% till sitt nuvarande pris. I melee lyckades vissa användare köpa till dessa löjligt låga priser och flyttade snabbt bitcoin (BTC) från sina utbytesplånböcker innan felet
philippine-crypto-exchange-demands-users-return-bitcoin-bought-at-6000-following-system-error.jpg


Philippine kryptobörsen Pdax drabbades nyligen av ett dyrt tekniskt fel – en som ledde till bitcoinhandel vid 300 000 filippinska pesos (cirka 6 000 dollar) – en rabatt på 88% till sitt nuvarande pris.

I melee lyckades vissa användare köpa till dessa löjligt låga priser och flyttade snabbt bitcoin (BTC) från sina utbytesplånböcker innan felet upptäcktes, rapporterade det lokala nyhetsuttaget Bitpinas. Den faktiska mängden BTC som hamnades till priset på 6 000 dollar är inte klart.

Men den filippinska digitala tillgångsbörsen, eller Pdax, kräver nu att användare returnerar bitcoin eller står inför rättsliga åtgärder. Börsen har sedan dess låst ut flera av sina kunder från sina konton. Men handlarna har inget av det.

“Efter nästan 24 timmar skickade de mig ett begärandebrev och SMS, där jag bad mig överföra BTC, annars kan de” tvingas “att vidta rättsliga åtgärder mot mig.” sa en näringsidkare som köpte till det låga priset och är övertygad om att han inte bryter mot någon av handelsplattformens lagar under köpet.

Rafael Padilla, en advokat som representerar en av Pdax-användarna som ombeds att returnera BTC och låst från sina konton, sa:

Vår kunds handelstransaktion var legitim enligt gällande lagar, beslutade fall och naturligtvis enligt Pdaxs egna villkor / användaravtal.

Enligt Padilla har Pdax valt att låsa användarna från sina konton eftersom de inte ensidigt kan vända transaktionerna.

Börsen började drabbas av avbrott från omkring den 16 februari, som de skyllde på “oöverträffade nivåer av handel och volatilitet”. Ett officiellt uttalande från Pdax-verkställande direktören Nichel Gaba hävdar att 95% av kontona har återställts, men flera användare är enligt uppgift fortfarande låsta utanför sina konton.

Den 23 februari berättade Gaba för en virtuell presskonferens att: ”Det är mycket förståeligt att många användare kommer att känna sig upprörda över att de kunde köpa vad de trodde att en beställning fanns för bitcoin till mycket låga priser. Men tyvärr var de underliggande bitcoinsna aldrig i börsens besittning, så det finns egentligen aldrig något att köpa eller sälja, tyvärr. ”

Vad tycker du om det tekniska felet hos Pdax? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link