Fed undersöker noggrant digitala dollar – Ordförande Jerome Powell säger “Mycket högt prioriterat projekt för oss” – Reglering Bitcoin News

Fed undersöker noggrant digitala dollar – Ordförande Jerome Powell säger “Mycket högt prioriterat projekt för oss” – Reglering Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 24, 2021 by Bitcoinera
10
Federal Reserve ordförande Jerome Powell har tillhandahållit en uppdatering om utvecklingen av en digital dollar. Han bekräftade att det är ett “mycket högt prioriterat projekt” för Fed och håller med USA: s finansminister Janet Yellen om fördelarna med att utfärda en digital dollar. Fed ser noggrant på en digital dollar Fed ordförande Jerome Powell vittnade
jerome-powell.jpg


Federal Reserve ordförande Jerome Powell har tillhandahållit en uppdatering om utvecklingen av en digital dollar. Han bekräftade att det är ett “mycket högt prioriterat projekt” för Fed och håller med USA: s finansminister Janet Yellen om fördelarna med att utfärda en digital dollar.

Fed ser noggrant på en digital dollar

Fed ordförande Jerome Powell vittnade på Capitol Hill inför senatens bankkommitté tisdag, den första av två dagar av kongressens vittnesmål. Han talar inför kommittén för finansiella tjänster på onsdagen.

Senator Bill Hagerty frågade honom om en digital dollar, med hänvisning till USA: s finansminister Janet Yellens kommentarer om ämnet på måndagen. Hon sa: ”Jag tror det [the digital dollar] kan leda till snabbare, säkrare och billigare betalningar, vilket jag tycker är viktiga mål. ”

Powell inledde med att bekräfta, “Vi tittar noga, mycket noggrant på frågan om vi ska utfärda en digital dollar.” Han påpekade att andra centralbanker runt om i världen också tittar på att utfärda digitala valutor eftersom “tekniken gör det möjligt för oss att göra det, och gör det också möjligt för privata aktörer att skapa sina egna digitala kvasipengar av instrument.”

Notera att “Det finns betydande både tekniska och politiska frågor att göra med hur vi skulle göra det”, utarbetade Fed-ordföranden:

Jag skulle säga att vi är engagerade i att lösa teknikproblemen och samråda mycket brett med allmänheten på ett mycket öppet sätt med alla intresserade valkretsar om vi ska göra detta.

Han betonade: ”Vi är världens reservvaluta och vi har ansvaret för att få rätt på detta. Vi behöver inte vara de första. Vi måste få rätt. ”

Med betoning på att “det här är något vi investerar tid och arbete i hela Federal Reserve System”, upprepade Powell att “Vi forskar här på styrelsen.” Dessutom noterade han att Federal Reserve Bank of Boston har samarbetat med MIT för att utforska detta område.

Federal Reserve-ordföranden kom sedan överens om de förmåner som Treasury Secretary Yellen visade på måndagen. Han tillade att den digitala dollarn “också kan hjälpa till med finansiell integration.”

Icke desto mindre varnade Powell: “Samtidigt vill du undvika att skapa saker som kan vara destabiliserande eller kan dra pengar bort från banksystemet … Vi vill vara försiktiga med vad konsekvenserna är.” Fed-ordföranden avslutade:

[It’s a] mycket högt prioriterat projekt för oss.

Tror du att Fed borde utfärda en digital dollar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link