FCA etablerar “Regulatory Nursery” för nylicensierade företag

FCA etablerar “Regulatory Nursery” för nylicensierade företag

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
5
Storbritanniens tillsynsmyndighet för finansmarknader kommer att inrätta en “reglerande plantskola” för att noga övervaka de nyligen auktoriserade finansiella tjänsteföretagen, FCA-chef Nikhil Rathi i ett tal avslöjat när han talade vid FinTech Week. ”För närvarande får företag regleringsstatus och behandlas på samma sätt som ett företag med långa resultat. Den reglerande plantskolan kommer att hålla oss


Storbritanniens tillsynsmyndighet för finansmarknader kommer att inrätta en “reglerande plantskola” för att noga övervaka de nyligen auktoriserade finansiella tjänsteföretagen, FCA-chef Nikhil Rathi i ett tal avslöjat när han talade vid FinTech Week.

”För närvarande får företag regleringsstatus och behandlas på samma sätt som ett företag med långa resultat. Den reglerande plantskolan kommer att hålla oss i nära kontakt med företag omedelbart efter godkännandet så att vi kan ge support och där vi behöver ingripa tidigare för att styra företag i rätt riktning, säger Rathi.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Gör Storbritannien till ett Fintech Hub

Dessa steg tas i linje med rekommendationerna från Ron Kalifa, tidigare VD för betalning fintech Worldpay, i en ny plan för att skala landets fintech-industri.

Rathi sa vidare att FCA kommer att börja tillåta året-runt-ansökningar för Sandbox, vilket för närvarande är ett kvartalsförslag. Byrån kommer också att bättre marknadsföra sitt stöd för företag som vill bygga innovativa produkter.

Föreslagna artiklar

Viberate samarbetar med Blockparty för att leverera världens första liveevenemang NFTGå till artikel >>

“Vi kommer att hjälpa till att ansluta skalningsenheter med våra internationella kamrater via Global Financial Innovation Network, som nu omfattar över 60 organisationer som är engagerade i att stödja finansiell innovation i konsumenternas intresse,” tillade FCA-chefen.

“Vi kommer att stödja skalningsföretagens inträde och tillväxt på andra marknader och vidareutveckla gränsöverskridande tester av innovativa produkter och tjänster.”

Tillsynsmyndigheten samarbetade dessutom med City of London Corporation för att utöka sitt Digital Sandbox-program med fokus på hållbarhet. FCA utnämnde till och med sin första hållbarhet som ledde för att fördjupa sina ambitioner.

Under tiden fokuserade Rathi också på de ökande riskerna med fintech och påpekade sök- och sociala medieföretagens ansvar för att ansluta konsumenter med investeringsföretag.

Source link