Facebook förväntas lansera Diem under 2021

Facebook förväntas lansera Diem under 2021

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
9
Facebook och dess digitala valutapartners förväntas lansera Diem, tidigare känd som Vågen, för en mindre pilotkörning senare i år, enligt en tisdag CNBC Rapportera. Den anonyma källan till mediehuset specificerade vidare att stablecoin kommer att lanseras i begränsad form och endast kommer att kopplas till US-dollar. Även om Diem-föreningen ännu inte gör något formellt tillkännagivande,


Facebook och dess digitala valutapartners förväntas lansera Diem, tidigare känd som Vågen, för en mindre pilotkörning senare i år, enligt en tisdag CNBC Rapportera.

Den anonyma källan till mediehuset specificerade vidare att stablecoin kommer att lanseras i begränsad form och endast kommer att kopplas till US-dollar. Även om Diem-föreningen ännu inte gör något formellt tillkännagivande, förväntas piloten vara småskaligt och konsortiet kommer till stor del att fokusera på transaktioner mellan enskilda kunder.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Detta är inte den första insiderspekulationen om lanseringen av Diem, eftersom en tidigare rapport förväntade sig lanseringen i januari 2021.

En ompackad digital valuta

Facebook presenterade först sitt digitala valutaprojekt i mitten av 2019 och bildade ett ideellt konsortium med många högt profilerade namn inom teknik och betalningar. Facebook har en befintlig användarbas på mer än 2,8 miljarder över hela världen och äger tre bästa sociala medieplattformar: Facebook, Messenger och Instagram.

Föreslagna artiklar

10 års prestanda för NASDAQ Gå till artikeln >>

Flyttet varnade snabbt de globala tillsynsmyndigheterna för hoten från det befintliga monetära systemet från en privat aktör. Många partners, inklusive Visa, Mastercard, Paypal, Stripe och få andra, lämnade konsortiet för att undvika negativa relationer med vakthundar.

Den regulatoriska motreaktionen på Diem tvingade till och med konsortiet att göra ändringar i den ursprungligen föreslagna digitala valutan och ommärkta också projektet. Det gjorde också några viktiga anställningar för att leda det ambitiösa projektet.

Diem-tjänstemän antydde tidigare att projektet går framåt i snabb takt trots juridiska komplikationer. ”Ett stort steg i vår dialog med tillsynsmyndigheter har varit en stegvis strategi för lanseringen,” berättade Christian Catalini, Diems chefsekonom, CNBC tidigare. “Vi kommer att infasa in olika funktioner och användningsfall, applikationer inom olika områden.”

“När vi har fått grönt ljus kommer vi att börja experimentera med ett litet antal användare och ett litet antal spelare.”

Source link