Ett Bitcoin-prisdopp för myror? BTC går snabbt tillbaka till en ny höjd över $ 57K

Ett Bitcoin-prisdopp för myror? BTC går snabbt tillbaka till en ny höjd över $ 57K

Bitcoin Sverige
februari 22, 2021 by Bitcoinera
5
Priset på Bitcoin (BTC) sjönk till så lågt som $ 53 905 på Binance över natten och registrerade en plötslig nedgång på 6%. Men trots den mindre korrigeringen återhämtade sig Bitcoin-priset snabbt därefter och nådde en ny heltidshöjd över $ 57 800 den 21 februari. BTC / USDT 4-timmars pristabell (Binance). Källa: TradingView.com Varför sjönk
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvMDkxMGJmMDYtOTBmYi00NDY5LTliNTItNmYyMDA4OTU2NDAyLmpwZw.jpg


Priset på Bitcoin (BTC) sjönk till så lågt som $ 53 905 på Binance över natten och registrerade en plötslig nedgång på 6%. Men trots den mindre korrigeringen återhämtade sig Bitcoin-priset snabbt därefter och nådde en ny heltidshöjd över $ 57 800 den 21 februari.

BTC / USDT 4-timmars pristabell (Binance). Källa: TradingView.com

Varför sjönk Bitcoin och återhämtade sig så snabbt?

Även om Bitcoin såg en brant nedgång inom bara några timmar, pekade analytiker på att den föll till exakt botten av en kortsiktig trendlinje.

John Cho, chef för Global Expansion på Ground X, noterade att nedgången var en likviditetspåfyllning till ett lägre pris.

En likviditetsfyllnad betyder helt enkelt när en tillgång sjunker efter att ha stagnerat för att fylla köporder längst ner i intervallet

En nedgång förväntades eftersom Bitcoin konsoliderades med terminsfinansieringsgraden på cirka 0,15%.

Över större terminsbörser låg Bitcoin-terminsfinansieringsgraden mellan 0,1% och 0,2% och den var särskilt hög för stablecoin-par.

Bitcoin-terminsbörser använder en mekanism som kallas finansiering för att stimulera köpare eller säljare baserat på marknadssentiment.

Till exempel när det finns fler köpare på marknaden blir finansieringsgraden positiv. När det händer måste köpare betala säljare en del av sin position var åttonde timme.

När finansieringsgraden är hög men priset på Bitcoin konsolideras ökar risken för ett stort kortvarigt fall.

Denna trend är vad som inträffade över natten den 20 februari, eftersom Bitcoin minskade med mer än 6%. Även om finansieringsgraden ligger nära 0,1% har den minskat avsevärt sedan dess.

Finansieringsgraden för altcoins, inklusive Ether (ETH) och DeFi-tokens, återställs till cirka 0,05%. Som sådan såg altcoins en starkare studs än BTC.

Det finns en stor risk inom överskådlig framtid

På kort sikt står Bitcoin inför en stor risk på grund av att den amerikanska finanskurvan stiger. När statskurvan stiger historiskt sett tenderar riskfyllda tillgångar som aktier att sjunka.

Den senaste veckan har den amerikanska aktiemarknaden korrigerats ganska brant, vilket visar en tydlig korrelation med Treasury-kurvan.

Det är dock fortfarande osäkert om Bitcoin skulle reagera på samma sätt med tanke på att det inte bara betraktas som en riskrisk tillgång utan också som en inflationssäkring, vilket innebär att det kan motverka risken för statskurvan.

Dessutom har korrelationen mellan Bitcoin och andra tillgångar inklusive aktier och guld minskat sedan september 2020.

Bitcoin rullande 90-dagars korrelation mot S & P500, guld, VIX, USD

Det finns alltså en möjlighet att inflationssäkringsaspekten av Bitcoin motverkar den stigande finanskurvan. Om så är fallet kan BTC förbli oförvirrad, särskilt med tanke på tjurkörningens nuvarande styrka.

Misa Christanto, analytiker på Messari, sa att på en björnmarknad är allt korrelerat. Men Bitcoin, som också betraktas som en “reflationshandel”, har varit motståndskraftig. Hon skrev:

“US Treasury-kurvan brinner. Varför ska vi bry oss? För på en björnmarknad är allt korrelerat. Hittills har motvinden haft avkastning på aktier, på olönsamma tekniska namn. Reflationshandel handlar som $ BTC opåverkad.”