Etiopien ansluter sig till Cardano Creator för att lansera landets största Blockchain-distribution än – Blockchain Bitcoin News

Etiopien ansluter sig till Cardano Creator för att lansera landets största Blockchain-distribution än – Blockchain Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 28, 2021 by Bitcoinera
8
Rapporter från Etiopien säger att regeringen har anlitat tjänsterna från mjukvaruföretaget IOHK i sitt försök att lansera landets hittills största blockchain-distribution. Som en del av avtalet får Cardano-protokollskaparen i uppdrag att skapa ett blockchainbaserat nationellt student- och läraridentifieringssystem. Högt beröm för initiativet Enligt regeringen förväntas detta projekt initialt involvera mer än fem miljoner etiopiska studenter.
ethiopia-link-ups-with-cardano-creator-to-launch-the-countrys-biggest-blockchain-deployment-yet.jpg


Rapporter från Etiopien säger att regeringen har anlitat tjänsterna från mjukvaruföretaget IOHK i sitt försök att lansera landets hittills största blockchain-distribution. Som en del av avtalet får Cardano-protokollskaparen i uppdrag att skapa ett blockchainbaserat nationellt student- och läraridentifieringssystem.

Högt beröm för initiativet

Enligt regeringen förväntas detta projekt initialt involvera mer än fem miljoner etiopiska studenter. Under tiden har denna koppling mellan dessa två partier hyllats av både den etiopiska regeringen och IOHK. I sina kommentarer till affären berömde exempelvis utbildningsminister Getahun Mekuria projektet och sa att detta skulle “göra landets utbildning mer dynamisk.” Ministern tillade:

Vi tror att blockchain erbjuder ett viktigt tillfälle att avbryta digital utslagning och bredda tillgången till högre utbildning och sysselsättning.

För sin del hävdade IOHK African Operations Director, John O’Connor, att denna distribution skulle kunna bidra till att skapa en gnista som antänder en tinderbox av blockchain-innovation över hela den afrikanska kontinenten.

Digital verifiering

“Etiopiens blockchain-baserade utbildningstransformation är en viktig milstolpe i IOHK: s uppdrag att tillhandahålla ekonomiska identiteter och sysselsättning, sociala och finansiella tjänster för de digitalt utestängda”, säger O’Connor.

Enligt en rapport finns det dock förväntningar på att detta projekt i slutändan kan utvidgas till universitet där grader också verifieras digitalt på Cardano blockchain. Denna funktion gör det möjligt för arbetsgivare att enkelt validera äktheten hos de sökandes utbildningsuppgifter.

Samtidigt avslöjar rapporten också att Etiopien också undersöker ett bredare antagande av IOHK: s Atala-produkter som PRISM-plattformen. Å andra sidan avslöjar IOHK också att diskussioner om hur man distribuerar ett blockkedjebaserat digitalt transportsystem i Addis Abeba redan pågår.

Håller du med om att blockchain erbjuder en viktig möjlighet att avsluta digital uteslutning? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link