Ethereum träffar 2000 USD, bättre än Bitcoin Rally

Ethereum träffar 2000 USD, bättre än Bitcoin Rally

Bitcoin Sverige
februari 20, 2021 by Bitcoinera
10
Källa: Adobe / duncanandison De två största kryptoasseterna, bitcoin (BTC) och ethereum (ETH), är på väg att upptäcka nya rekordhöga toppar. Trots de senaste höga avgiftsproblemen som hjälpte konkurrenter att växa, överträffade ETH 2000 USD idag för första gången, medan BTC, som fortfarande är en tillgång på 1 ton USD, ökade över 56 000 USD.
0b7a876a2c.jpeg


Ethereum träffar 2000 USD, bättre än Bitcoin Rally 101
Källa: Adobe / duncanandison

De två största kryptoasseterna, bitcoin (BTC) och ethereum (ETH), är på väg att upptäcka nya rekordhöga toppar.

Trots de senaste höga avgiftsproblemen som hjälpte konkurrenter att växa, överträffade ETH 2000 USD idag för första gången, medan BTC, som fortfarande är en tillgång på 1 ton USD, ökade över 56 000 USD.

I skrivande stund (07:10 UTC) handlas ETH till 2.034 USD, vilket korrigerar lägre än det nya rekordhöga resultatet på 2.043 USD. Priset stiger med 5,6% på en dag och nästan 11% på en vecka.

Höga ETH-avgifter dämpar rallyt eftersom DeFi-användare migrerar mot konkurrerande, mer centraliserade kedjor som Binance Smart Chain, medan konkurrenter använder varje tillfälle för att kritisera ETH.

Samtidigt har ETH-utbudet för handel minskat nyligen:

  • ETH låst i DeFi hoppade med 16% på lite mer än en månad och nådde ETH 7,7 miljoner (15,67 miljarder USD).
  • ETH skickades till ETH 2.0-insättningsavtalet, där det är låst i många månader, överträffade ETH 3 miljoner (6,1 miljarder USD).
  • Gråskala Ethereum Trust fick 222 958 ETH (454 miljoner USD) sedan det öppnades igen i februari.

Under tiden handlas BTC till 56 025 US dollar, efter att det hade nått 56 612 USD tidigare idag. Priset stiger fortfarande med 8% på en dag och 18% på en vecka.

“Jag förväntade mig [BTC] att röra [the USD 50,000] nivå så att media kan få några rubriker och sedan dra tillbaka något med tanke på den obevekliga enkelriktningen vi har sett de senaste 90 dagarna, men den har hittills hållit långt över 50 000 USD så det finns en mycket solid efterfrågan som håller upp den. Förväntar dig fortfarande styrka på medellång sikt men tror inte att det kommer att vara utan viss volatilitet i båda riktningar, “Jeffery Wang, chef för USA: s Amber Group, sa i en e-postkommentar.

Enligt Philip Gradwell, chefsekonom vid Chainalysis, låga BTC-inflöden till börser och hög handelsintensitet när priset stiger antyder att bitcoin som är tillgängligt att köpa faller medan efterfrågan stiger, vilket indikerar att priserna ska stiga.

“Men … det kan bli en ökning av handeln med börser, till exempel via OTC-mäklare. Så börsen kanske inte ger en fullständig bild av marknadsförhållandena”, skrev han i sitt nyhetsbrev och tillade att stora investerare verkar ha minskat sitt innehav med 192 000 BTC under veckan den 8 februari.

“Det känns för mig att vi befinner oss i ett” vänta och se “ögonblick”, sa Gradwell och noterade att även om stora investerare verkar vara försiktiga nu balanseras detta av detaljhandelns efterfrågan på börser, vilket ofta följer marknadens fart. .

Men ett av de mest hausseartade icke-kryptoföretagen, USA-baserad programvaruutvecklare MicroStrategy, bekräftade igår att de kunde låna över 1 miljard USD “gratis” för att köpa mer BTC, vilket visar hur stark efterfrågan från stora investerare är.

“Trenden är tydlig: vi är i en fas där vissa människor blir roligt rika. Den sista fasen av detta var i slutet av 2017, men den realiserade vinsten på börserna var då hälften av vad den är nu. Och vinsterna som görs nu är lika med hälften av alla vinster som någonsin gjorts, “avslutade Gradwell och tillade att om allt bitcoin som någonsin deponerats på börser köptes omedelbart och sedan bara såldes när det drogs tillbaka, skulle vinsten från den handeln hittills vara 78 miljarder dollar .

____
Läs mer:
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?
– Analytiker dekonstruerar Bitcoin mot Ethereum-debatt när alster överträffar
– 1 400+ företag flockar för att lära sig mer om Bitcoin, men ‘Det finns ingen spelbok’
– Microsofts vd hävdar ingen plan att följa i Teslas Bitcoin-köpspår
– Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream – JPMorgan
– Ingenjör Elon Musk säger att Bitcoin är mindre dumt än kontanter
– Bondkungen går från “Bitcoin är en lögn” till BTC “Kanske stimulanstillgången”
– Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika bekymmer om Bitcoin
– Privat Jet Booking-företag hävdar sin försäljning på Bitcoin-betalningarSource link