Ethereum och Tezos anslutna via blockchain bridge

Ethereum och Tezos anslutna via blockchain bridge

Bitcoin Sverige
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Kryptovalutautrymmet blev bara lite mer sammankopplat efter att utvecklare skapade en tvärkedjebrygga mellan Ethereum- och Tezos-blockkedjorna. Efter lanseringen av Wrap-protokollet, skapat av Bender Labs, kan Ethereum-baserade ERC-20 och ERC-721-tokens göras Tezos-kompatibla, så att Ether (ETH) -innehavare kan interagera med Tezos ekosystem. Inslagning av token har blivit ett vanligt sätt att ansluta användare av olika blockchain-plattformar
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvM2RlYzk4NDQtMjNlYi00MmU3LTkzOGYtMGMyM2I3NTk5OWQxLmpwZw.jpgKryptovalutautrymmet blev bara lite mer sammankopplat efter att utvecklare skapade en tvärkedjebrygga mellan Ethereum- och Tezos-blockkedjorna. Efter lanseringen av Wrap-protokollet, skapat av Bender Labs, kan Ethereum-baserade ERC-20 och ERC-721-tokens göras Tezos-kompatibla, så att Ether (ETH) -innehavare kan interagera med Tezos ekosystem.

Inslagning av token har blivit ett vanligt sätt att ansluta användare av olika blockchain-plattformar och exemplifieras kanske bäst av Wrapped Bitcoin (WBTC), som är en ERC-20-version av Bitcoin (BTC) som körs på Ethereum.

Wrap-protokollet omsluter Ethereum-baserade tokens i Tezos FA2-tokenstandard, vilket innebär att de kan användas som en-till-en-representationer utan tekniska svårigheter eller prisskillnader.

Precis som Ethereum har Tezos ett eget decentraliserat finansekosystem. Till skillnad från Ethereum, som måste vänta ungefär ett år innan det går över till en konsensusalgoritm, är det redan allmänt tillgängligt att satsa på Tezos, vilket ger ETH-innehavare en möjlig tidig chans att få en passiv inkomst.

Användare av Wrap-protokollet deltar i dess styrning genom användning av WRAP-token, som är kompatibelt med både Tezos och Ethereum, som fungerar på både FA2- och ERC-20-infrastrukturen.

Framgången med Wrapped Bitcoin kan ses i dess börsvärde på 8 miljarder dollar, vilket representerar värdet av BTC värd Ethereum. Det är för närvarande den femte största Ethereum-token – bakom Tether (USDT), Uniswap’s UNI, Chainlink’s LINK and USD Coin (USDC) – och det 19: e största kryptokurrencyprojektet totalt. Knappt 200 miljoner dollar i WBTC finns för närvarande på Ethereums mest populära DeFi-protokoll, Uniswap.

Att tillfälligt konvertera tokens till andra blockkedjor är också ett sätt att undvika höga avgifter om den ursprungliga kedjan är föremål för alltför stora transaktionskostnader. Detta kan ha varit fallet för WBTC vid ett tillfälle, när Ethereum-avgifterna var bara en bråkdel av de på Bitcoin. Detta är inte längre fallet på grund av Ethereums ökande användarbas och efterföljande trafikstockningar, vilket resulterade i extravaganta transaktionskostnader eftersom de genomsnittliga avgifterna steg till över trettio dollar.

Senaste Tezos blockchain-statistiken visar att transaktioner värda över $ 1 miljon skickas för mellan $ 0,01 och $ 0,15, vilket tyder på ett möjligt omedelbart användningsfall för Wrap-protokollet. Det möter dock konkurrens från lager-två-protokoll som redan uppfyller detta användningsfall för Ethereum-användare.

Bender Labs VD Hugo Renaudin sa att kodbaserad blockchaininfrastruktur var mer gynnsam för äldre finansiella system på grund av dess transparens och oföränderlighet och tillade att han såg Bender Labs arbete som att skapa en autonom bank.

“Vi bygger Bender: en självdrivande bank för ett öppet finansiellt system eftersom vi anser att finansmarknaderna ska vara öppna, transparenta, ostoppbara och förlita sig mest på koder i stället för mellanhänder”, säger Renaudin.