Ethereum når 2,6 000 dollar hela tiden eftersom Bitcoins marknadsdominans faller under 50%

Ethereum når 2,6 000 dollar hela tiden eftersom Bitcoins marknadsdominans faller under 50%

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
7
Ether (ETH), det största altcoinet efter marknadsvärde, nådde nya rekordhöga toppar den 22 april trots en baisseartad fas som går igenom Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor. ETH / USD 1 timmars ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView Eters pris kräver nya rekord Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade att ETH / USD slog $ 2 600 den
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZmMyY2ZlYjgtNTY5ZS00ZGMzLTk4NjYtYWRmZTY4MGVmZTA0LmpwZw.jpg


Ether (ETH), det största altcoinet efter marknadsvärde, nådde nya rekordhöga toppar den 22 april trots en baisseartad fas som går igenom Bitcoin (BTC) och andra kryptovalutor.

ETH / USD 1 timmars ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView

Eters pris kräver nya rekord

Cointelegraph Markets Pro och TradingView visade att ETH / USD slog $ 2 600 den 22 april för första gången, på grund av 9,2% dagliga vinster.

Mot Bitcoin var Ether också i brand och slog 0,047 – det högsta sedan augusti 2018.

ETH / BTC 1 veckors ljusdiagram (Bitstamp). Källa: TradingView

Den näst största kryptovalutan stod alltmer ut mot resten på dagen, eftersom Bitcoin fortsatte att konsolidera lägre och andra altcoins led av en smärtsam knock-on-effekt.

Analytiker och investerare, som redan stöttes av den tidigare åtgärden från årets “alt säsong”, var därmed starkt hausse på de närmaste utsikterna.

“För att vara brutalt ärlig stirrar jag på diagrammet för ETH / BTC och jag ser en enorm avrundad botten med potentiellt enorm breakout strax ovanför”, Real Vision VD Raoul Pal berättade Twitter-följare i en serie inlägg.

“När du prissätter något i DeFi, NFT, community-tokens eller till och med metaversvärldar, är allt i princip prissatt i ETH, inklusive designers tid etc. ETH blir snabbt den digitala världens valuta och BTC är den orörda säkerheten och baslagret. “

Pal noterade Eters överlägsna vinster jämfört med Bitcoin under senare tid, en del av en trend som har sett ETH / USD överträffa med avsevärd marginal sedan gropen för priset kraschar över tillgångar i mars 2020.

Avgifter flyktiga när altcoins återkommer från dip

Som Cointelegraph rapporterade uttryckte altcoins totala styrka den här månaden sig redan i Bitcoins minskande marknadsvärde, som sjönk under 50% för första gången på nästan tre år.

Sådana händelser tenderar att utlösa den mest intensiva delen av “alt säsonger” där tokens ser en snabb stigning till en topp innan de svalnar.

De senaste ETH-vinsterna kom ändå med en förutsägbar avkastning: Gasavgifter för att skicka transaktioner började öka på dagen, en påminnelse i rätt tid för de som inte kände till under tidigare faser av tjurmarknaden.

Diagram över avgifter för etergas. Källa: Ethereum Gas Price Chart

Andra oro över marknadens totala styrka inkluderade varning från professionella handlare baserat på Ether-derivat-signaler.

Andra altcoins började visa tecken på liv i skrivande stund, inklusive Litecoin (LTC) och Chainlink’s LINK, båda upp cirka 6,5%.