Ethereum-backad RAI Stablecoin lanseras till Mainnet

Ethereum-backad RAI Stablecoin lanseras till Mainnet

Köpa Bitcoins
februari 19, 2021 by Bitcoinera
18
En stablecoin med Ethereum som heter RAI har lanserats den här veckan i syfte att bli en stabil reservtillgång för DeFi. Rai Reflex Index, en produkt från Reflexer Labs, lanserades den 17 februari efter ett års forskning och utveckling. Enligt tillkännagivandet är RAI en Ethereum-baserad, icke-bunden stabil tillgång. Dess penningpolitik hanteras av en autonom kontrollant
BIC_DeFi_explosion_ETH.jpg.optimal.jpg


En stablecoin med Ethereum som heter RAI har lanserats den här veckan i syfte att bli en stabil reservtillgång för DeFi.

Rai Reflex Index, en produkt från Reflexer Labs, lanserades den 17 februari efter ett års forskning och utveckling. Enligt tillkännagivandet är RAI en Ethereum-baserad, icke-bunden stabil tillgång. Dess penningpolitik hanteras av en autonom kontrollant i kedjan.

RAI har programmerats för att bibehålla sin egen stabilitet med hjälp av algoritmer och praktiskt taget ingen mänsklig input. Med dess skapares ord är det en ”Pengegud”.

Före lanseringen genomförde Reflexer Labs ett testmånad på tre månader. Det använde Proto RAI för att visa hur en stablecoin kan sakna en pinne och istället få sitt inlösenpris att sväva som svar på marknadskrafterna.

“Under PRAI-demonstrationen gick ETH från cirka $ 400 till $ 1400, en ökning med 350%, medan PRAI: s inlösenpris varierade mindre än 4%.”

Ethereum-backade stablecoins

Hela etos med decentraliserad finansiering var att uppnå någon form av avstånd från centralbankstyrda valutor. Vad som faktiskt hände var att DeFi dominerades av centraliserade stavmynt som var knutna till ännu mer centraliserade dollar.

Det enda undantaget var DAI när det var ETH-backat. Men nu finns det en version med flera säkerheter, från vilken RAI gafflades, som också är dollar-bunden. RAI syftar till att fylla den nischen på marknaden genom att tillhandahålla en verkligt decentraliserad kryptobakad stablecoin.

Defiant förklarade hur RAI uppnår sin stabilitet genom att börja med ett godtyckligt initialt riktpris, vilket också är dess inlösenpris. När dess marknadspris avviker från riktpriset, ställer en algoritmisk styrenhet automatiskt in en ränta som proportionellt motsätter sig prisrörelsen och uppmuntrar användarna att returnera RAI till sitt målpris.

Gemenskapsmedlem Ammen Soleimani utarbetade;

“Det fungerar ungefär som en fjäder: ju längre marknadspriset på RAI rör sig från riktpriset, desto kraftfullare är räntan och desto större incitament att återföra RAI till jämvikt,”

Protokollet använder en PID-kontroller för att stabilisera tillgången, vilket är lite som en bils farthållare, tillade rapporten.

Reflexer Labs stöds av riskkapital och tillkännagav sin finansieringsrunda på 4,1 miljoner dollar under ledning av Pantera Capital förra veckan.

RAI Price Outlook

Den två dagar gamla token handlas för närvarande till $ 3,39. Bortsett från en initial stigning till $ 30, har den återgått till stabilitet och bör teoretiskt svänga runt detta pris.

Rai Reflex Index Diagram – Uniswap

Den har totalt 24 miljoner dollar i likviditet och samma siffra för 24-timmars volym. Reflexerstatistik rapporterar 34.600 ETH-låsta och en cirkulerande tillgång på 9,2 miljoner RAI.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen på vår webbplats är strikt på deras egen risk.Source link