Eric Weinstein kallar Bitcoin potentiell säkring mot fiatkatastrof

Eric Weinstein kallar Bitcoin potentiell säkring mot fiatkatastrof

Bitcoin Sverige
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Eric Weinstein, verkställande direktör för Thiel Capital och värd för den populära podcasten Portalen, uppmanade sina anhängare under helgen att inte fastna i Bitcoins (BTC) dagliga fluktuationer. Han tycktes känna att det var klokare att fokusera på kryptovalutans förmåga att säkra mot valutabortfall från centralbankernas händer. Bitcoin och andra “hårda pengar” -tillgångar som guld och
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvZWQ1NmQxMWMtM2M1Yi00OGZkLTliMTAtY2RlMTAxNDAyNmE4LmpwZw.jpgEric Weinstein, verkställande direktör för Thiel Capital och värd för den populära podcasten Portalen, uppmanade sina anhängare under helgen att inte fastna i Bitcoins (BTC) dagliga fluktuationer. Han tycktes känna att det var klokare att fokusera på kryptovalutans förmåga att säkra mot valutabortfall från centralbankernas händer.

Bitcoin och andra “hårda pengar” -tillgångar som guld och silver kan vara sunda alternativ till de “förklädda handlingarna” från centralbankerna, twittrade Weinstein till sina nästan 485 000 följare. “Att räkna ut hur vi säkrar mot att centralbanker skriver ut och devalverar fiatvalutan är vårt kommande möte med marknaden”, säger han. saoch lägger till:

“Detta är inte investeringsråd. Men det är en tro att centralbanker genom sina förklädda handlingar är ett hot mot alla dem som innehar kontanter och dess motsvarigheter. Titta på BTC, XAU, CHF, XAG etc.”

Han fortsatte:

”Jag har ingen tidsram att ge dig för centralbankåtgärder. Jag ser bara en grupp människor som får problem och sträcker sig efter samma verktyg. Om och om. Och det kommer alltid att finnas sådana problem tills vi möter och tar itu med den underliggande krisen inom tillväxt och innovation. ”

När Weinstein twittrade meddelandet, Bitcoin handlades till 48 662,20 dollar. Det skulle så småningom sjunka runt 47 000 dollar innan det återhämtade sig kraftigt till ett pris på 54 200 dollar på måndagen.

Bitcoins roll som en deflationshäck diskuteras inom vanliga investeringscirklar, även om det verkar finnas en bekräftelse på att den digitala tillgången bryter mot guldets marknadsandel. Bitcoins värde har inte bara uppskattats i dollar, men också när det prissätts i guld. Som Cointelegraph rapporterade förra månaden ökade BTC: s pris mot guld nästan sjufaldigt mellan oktober 2020 och mars 2021.

Weinstein tidigare beskrivs sig själv som “inte en Bitcoiner” och tillade att han “inte har bidragit till visionen om distribuerad databehandling.” Han uppmanade emellertid Bitcoinare att sluta mäta sin rikedom i dollar och istället fokusera på ett högre mål. Hans åsikter om Fiats sönderfallande karaktär tillför den uppfattningen.