Equiti Groups dotterbolag EGM Securities att erbjuda NSE-derivat

Equiti Groups dotterbolag EGM Securities att erbjuda NSE-derivat

Bitcoin Värde
april 20, 2021 by Bitcoinera
18
EGM Securities, ett dotterbolag till Equiti Group, meddelade idag att mäklaren kommer att erbjuda derivatkontrakt på Nairobi Stock Exchange (NSE). De nya NSE-derivaten gör det möjligt för investerare att börja handla på mindre än 5 minuter på grund av en effektiv ombordstigningsprocess, jämfört med den nuvarande genomsnittliga behandlingstiden på 2 dagar. Enligt det officiella tillkännagivandet


EGM Securities, ett dotterbolag till Equiti Group, meddelade idag att mäklaren kommer att erbjuda derivatkontrakt på Nairobi Stock Exchange (NSE). De nya NSE-derivaten gör det möjligt för investerare att börja handla på mindre än 5 minuter på grund av en effektiv ombordstigningsprocess, jämfört med den nuvarande genomsnittliga behandlingstiden på 2 dagar.

Enligt det officiella tillkännagivandet kommer EGM Securities initialt att erbjuda terminskontrakt på 6 kenyanska aktier, inklusive British American Tobacco Kenya, KCB Group Plc, Equity Group Holdings, Safaricom Plc, East African Breweries Plc och ABSA Bank Kenya Plc.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Dessutom lyfte EGM Securities fram de potentiella fördelarna med handel på NSE-derivatmarknaden. Mäklaren nämnde att marginal- och transaktionskostnaderna är lägre på NSE-derivatmarknaden jämfört med motsvarande likvida medel.

I kommentar till det senaste tillkännagivandet sade Samwel Kiraka, VD för EGM Securities: ”Vi är mycket glada över att kunna leverera ytterligare ett innovativt erbjudande i världsklass till Kenyas finansmarknader som gör det möjligt för investerare att snabbt dra nytta av intradagens handelsmöjligheter på NSE-derivatmarknaderna. , t.ex. köpa på morgonen och sälja på eftermiddagen, på alla våra handelsplattformar, inklusive MT4, Webtrader och Kenyas välkända FXPesa. ”

Föreslagna artiklar

Går marknaden in i en råvarusupercykel? Gå till artikeln >>

Dessutom bedriver EGM Securities utbildningsverksamhet över hela Kenya genom seminarier och webbseminarier för att utbilda kenyanska investerare om detaljerna på de finansiella marknaderna.

Regional expansion

År 2018 blev EGM Securities den första onlinehandelsmäklaren i Kenya som fick en regleringslicens från Capital Markets Authority. År 2019 lanserade dotterbolaget till Equiti Group handelsappen FXPesa i landet för att påskynda expansionen. I oktober 2020 nådde EGM Securities ytterligare en milstolpe efter att ha börjat på NEXT som handelsmedlem på NSE.

”Vi arbetar alltid för att lägga till lokala produkter i vårt globala erbjudande. Vi demokratiserar handeln för alla och ger tillgång till globala marknader som amerikanska aktier och valutakurser (FX) samt lokala aktier som Safaricom. Kenyaner förtjänar möjligheten att diversifiera, ”nämnde Brian Myers, VD för Equiti Capital, i det officiella tillkännagivandet.

“Vi är stolta över att vara ett börsledande företag inom innovation och ett av våra viktigaste prioriterade områden för 2021 är att öka produktutnyttjandet av alternativa produkter till våra investerare”, säger Geoffrey Odundo, VD för NSE.

Source link