Elon Musks Tesla står inför granskning av potentiell intressekonflikt i 1,5 miljarder dollar Bitcoin-köp – Nyheter Bitcoin News

Elon Musks Tesla står inför granskning av potentiell intressekonflikt i 1,5 miljarder dollar Bitcoin-köp – Nyheter Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 18, 2021 by Bitcoinera
10
Tesla står inför mer granskning av sitt köp på 1,5 miljarder dollar i bitcoin. En styrelseledamot i Tesla som enligt uppgift godkände företagets bitcoin-köpavtal är en kryptovalutainvesterare som också sitter i styrelserna för två stora kryptoföretag. Experter ifrågasätter intressekonflikter i Teslas Bitcoin-köp Tesla är vidare under granskning av sitt bitcoin-köp eftersom experter nu ifrågasätter om
tesla-scrutiny.png


Tesla står inför mer granskning av sitt köp på 1,5 miljarder dollar i bitcoin. En styrelseledamot i Tesla som enligt uppgift godkände företagets bitcoin-köpavtal är en kryptovalutainvesterare som också sitter i styrelserna för två stora kryptoföretag.

Experter ifrågasätter intressekonflikter i Teslas Bitcoin-köp

Tesla är vidare under granskning av sitt bitcoin-köp eftersom experter nu ifrågasätter om det finns en intressekonflikt kring en regissör som godkände företagets stora bitcoin-köp, rapporterade Telegraph på tisdag. Tesla avslöjade nyligen att det köpte bitcoin i värde på 1,5 miljarder dollar i januari och planerar att acceptera kryptovalutan som en betalningsmetod för sina produkter inom en snar framtid.

Frågan om intressekonflikter dök upp när det visade sig att en Tesla-direktör som godkände företagets bitcoin-köp också är en kryptoinvesterare med band till två kryptoföretag, beskrivs publikationen. Antonio Gracias listas på Tesla-webbplatsen som en oberoende direktör och medlem i revisionskommittén som undertecknade Teslas bitcoinavtal. En långvarig vän till Musk, han investerade i Tesla 2005 och har varit med i styrelsen sedan 2007.

Gracias är också grundare, VD och investeringschef för värdepappersföretaget Valor Equity Partners, som har investerat i två kryptoföretag. Det första företaget är kryptotjänstleverantören Bitgo och det andra är handelsplattformen Erisx för kryptoderivat. Han sitter också i deras brädor. Publikationen tillade att Gracias tidigare var en investerare i ett annat kryptoföretag, tokeniseringsplattformen Harbour, som Bitgo förvärvade förra året. Nyhetsförmedlingen förmedlade:

Företagsstyrningsexperter sa att de delade rollerna skapade en potentiell intressekonflikt som skulle få honom att återkalla sig själv.

Charles Elson, finansprofessor vid University of Delaware, sa: “God försiktighet skulle ha föreslagit en återkallelse under dessa omständigheter.”

Bill Klepper, professor i management vid Columbia Business School, förklarade: ”Om det finns någon direkt konflikt eller utseende av det, borde du hålla dig långt ifrån det. Det rätta att ha gjort skulle vara att få råd från juridisk rådgivare. Vi vet inte om han har gjort det eller inte. ” Han menade vidare:

Vi måste ta reda på om han agerar i god tro eller inte. Det är i bristen på öppenhet som du tycker att folk börjar ifrågasätta din etik.

Gracias sitter också i styrelsen för Musks raketföretag, Spacex, tillade nyhetsmediet och noterade att han avgår från Tesla i år.

Nyligen varnade advokater att Teslas VD Elon Musk skulle kunna undersökas av US Securities and Exchange Commission (SEC) på grund av elbilsföretagets bitcoinköp. Samtidigt har värdet av Teslas bitcoin-stash uppskattats avsevärt eftersom priset på BTC steg från cirka $ 30 000 till $ 40 000 i januari till $ 52 408 i skrivande stund.

Tror du att det fanns en intressekonflikt över Teslas bitcoin-köp? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link