Elon Musk säger att BTC, ETH-priserna är “höga” medan de dunkar på Peter Schiff

Elon Musk säger att BTC, ETH-priserna är “höga” medan de dunkar på Peter Schiff

Bitcoin Sverige
februari 21, 2021 by Bitcoinera
10
Medan hans elbilföretag tillkännagav ett Bitcoin-köp för flera veckor sedan, blev Elon Musk äntligen en sann Bitcoiner igår kväll genom att engagera sig i en tidskänd kryptoTwitter tidsfördriv: dunkla på Peter Schiff. I går morgon skrev Schiff, den noterade guldfelet och Bitcoin-skeptikern, en Tweet-tråd där han kritiserade Elon Musks kommentar att Bitcoin är en felaktig
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDIvMGU0MDhkNDMtZTRlOS00OTM1LWFkMTktY2I4Yzg5ZmE0Zjg5LmpwZw.jpgMedan hans elbilföretag tillkännagav ett Bitcoin-köp för flera veckor sedan, blev Elon Musk äntligen en sann Bitcoiner igår kväll genom att engagera sig i en tidskänd kryptoTwitter tidsfördriv: dunkla på Peter Schiff.

I går morgon skrev Schiff, den noterade guldfelet och Bitcoin-skeptikern, en Tweet-tråd där han kritiserade Elon Musks kommentar att Bitcoin är en felaktig valuta, men ändå bättre än fiat-alternativ:

Schiff noterade att “som ingenjör” skulle Tesla-grundaren känna till skillnaden mellan ett “materiellt element” och en “talsträng”, och sa att guld har större nytta i förhållande till Bitcoin.

”Pengar är inte data. Data kan representera pengar men kan inte ersätta dem. Pengar förbättrade byteshandel, guld förbättrade pengar och data förbättrade #guld. Bitcoin är en återgång till byteshandel. Alla säljare accepterar pengar. Med #Bitcoin måste du hitta en säljare som har vad du vill och vill ha det du har, avslutade Schiff.

Som svar kritiserade Tesla-grundaren Schiffs syn på tredjeparts guldlagring som ett ytterligare lager av förtroende och sade att han “lika gärna kan ha krypto.”

Med tanke på hur flippig Musk har varit i att marknadsföra Dogecoin-meme-valutan, säkrade han också sitt uttalande med en kanske överraskande uppföljning och varnade för att priserna på Bitcoin och Ether är “höga”.

Medan de är tempererade är Twitter-uttalandena bara den senaste förtroendevot som världens rikaste man har lagt till kryptovalutor. Tidigare denna månad använde Tesla 7,7% av bruttokassan till hands för att köpa Bitcoin, en summa värt 1,5 miljarder dollar, och följde senare upp med att säga att “bara en dåre” inte ville söka investeringar bortom fiat.

Schiff fortsätter under tiden att vara en boksäck så universell att även shawarma-restauranger kommer in på det roliga. Medan han nyligen erkände att Bitcoin inte är bluffen som han en gång anklagade den för att vara, är han fortfarande beslutsamt för fysisk bullion som en investering. Hans Twitter-skräp-samtal fortsätter även när hans bank fortfarande är under utredning.