Elon Musk bekräftar att han äger Bitcoin, inte har sålt något – Tesla avser att hålla BTC på lång sikt, sålde några för att bevisa likviditet – Featured Bitcoin News

Elon Musk bekräftar att han äger Bitcoin, inte har sålt något – Tesla avser att hålla BTC på lång sikt, sålde några för att bevisa likviditet – Featured Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 27, 2021 by Bitcoinera
3
Teslas VD Elon Musk har bekräftat att han äger bitcoin och inte har sålt något av hans innehav. Hans företag Tesla har dock sålt några av sina bitcoins, vilket Musk säger att det “i huvudsak är för att bevisa likviditeten i bitcoin.” Teslas Master of Coin säger att företaget tror på bitcoin-värdet och kommer att
elon-musk-bitcoin-1.jpg


Teslas VD Elon Musk har bekräftat att han äger bitcoin och inte har sålt något av hans innehav. Hans företag Tesla har dock sålt några av sina bitcoins, vilket Musk säger att det “i huvudsak är för att bevisa likviditeten i bitcoin.” Teslas Master of Coin säger att företaget tror på bitcoin-värdet och kommer att hålla kryptovalutan långsiktigt och ackumulera från bilförsäljningen.

Tesla sålde 10% av sina Bitcoin Holdings, gjorde 272 miljoner dollar

Elon Musks elbilsföretag, Tesla, tillkännagav sitt resultat för första kvartalet på måndagen. Före intäktssamtalet hoppades bitcoiners att få höra hur många fler bitcoins Tesla hade köpt sedan den ursprungliga investeringen på 1,5 miljarder dollar tidigt i år. Tesla avslöjade dock att det faktiskt sålde en del BTC under kvartalet.

Zachary Kirkhorn, Teslas finansdirektör vars titel ändrades till Master of Coin, sa under intäktssamtalet:

Vi investerade också 1,5 miljarder dollar i bitcoin under kvartalet och trimmade sedan vår position med 10%, vilket bidrog till en liten vinst i vår Q1-finans.

Teslas uttalande om kassaflöden (ej reviderat). Källa: Tesla

Teslas oreviderade kassaflöde visar en post för ”Intäkter från försäljning av digitala tillgångar” som uppgick till 272 miljoner dollar. Dess balansräkning visar en nettotillgång på digitala tillgångar på 1,331 miljarder dollar.

Teslas balansräkning (ej reviderad). Källa: Tesla

Elon Musk äger Bitcoin och har inte sålt något

Nyheten om att Tesla säljer några av sina bitcoins blev viral på sociala medier och många människor på Twitter är upprörda över Elon Musk, VD vars titel ändrades till Technoking of Tesla.

Aktiehandlare Dave Portnoy, som nyligen blev en stolt ägare av en bitcoin, kommenterade i en tweet: ”Så förstår jag det här korrekt? Elon Musk köper bitcoin. Sedan pumpar han det. Det går upp. Sedan dumpar han det och tjänar en förmögenhet. ”

Musk svarade: “Nej, det gör du inte.” Han fortsatte att avslöja, “Jag har inte sålt någon av mina bitcoin”, och bekräftade att “Tesla sålde 10% av sina innehav.” Tesla-tekniken hävdar att BTC-försäljningen var “i huvudsak för att bevisa bitcoinens likviditet som ett alternativ till att hålla kontanter i balansräkningen.”

Teslas Bitcoin-strategi går framåt

Kirkhorn förklarade under intäktssamtalet: ”Elon och jag letade efter en plats att lagra kontanter som inte användes omedelbart och försökte få en viss avkastning på detta, men också bevara likviditet … har visat sig vara ett bra beslut. ”

Han fortsatte: “Vi har varit mycket nöjda med hur mycket likviditet det finns på bitcoinmarknaden när vi tänker på det ur ett finanspolitiskt perspektiv.” Kirkhorn utarbetade: ”Vår förmåga att bygga vår första position hände snabbt. När vi gjorde försäljningen senare i mars kunde vi också utföra det mycket snabbt. Och så när vi tänker på typ av global likviditet för verksamheten inom riskhantering, är det något som jag tycker är extremt viktigt för oss att kunna få kontanter in och ut ur marknaden. ”

Teslas Master of Coin betonade:

Vi tror långsiktigt på bitcoin-värdet. Så det är vår avsikt att hålla vad vi har på lång sikt och fortsätta att samla bitcoin från transaktioner från våra kunder när de köper fordon.

Hur många bitcoins tror du att Elon Musk äger och vad tycker du om att Tesla säljer några för att bevisa likviditet? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Tesla, Twitter

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link