Egyptens växande P2P-volymer drivs av Crypto-handlare under 34 år – Emerging Markets Bitcoin News

Egyptens växande P2P-volymer drivs av Crypto-handlare under 34 år – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoin Värde
april 23, 2021 by Bitcoinera
5
En ny marknadsrapport från Localbitcoins antyder att handlare eller innehavare under 34 år driver kryptovolymer i Egypten. Denna ökning av egyptiska kryptotransaktioner framgår av P2P-data som visar kryptotillgångens veckovisa handelsvolymer i genomsnitt 205 000 USD under mycket av Q1 2021. Premium på BTC Förutom att se ökade handelsvolymer har Egypten också tvingats kämpa med en
egypt.jpg


En ny marknadsrapport från Localbitcoins antyder att handlare eller innehavare under 34 år driver kryptovolymer i Egypten. Denna ökning av egyptiska kryptotransaktioner framgår av P2P-data som visar kryptotillgångens veckovisa handelsvolymer i genomsnitt 205 000 USD under mycket av Q1 2021.

Premium på BTC

Förutom att se ökade handelsvolymer har Egypten också tvingats kämpa med en växande premie som debiteras utöver kryptotillgångens spotpris. Till exempel, den 16 mars 2021, handlade BTC till $ 64 000 i Egypten, men samma dag hade de flesta internationella börser kryptotillgångens värde strax under $ 57 000.

Under tiden försöker en videorapport som delas av P2P-plattformen att erbjuda möjliga skäl till att kryptohandel har blivit mer populär i Egypten. I rapporten föreslås att många av de egyptiska kryptohandlarna “letar efter ytterligare inkomstkällor (antingen genom) handel eller hodling bitcoin.” Vidare konstaterar rapporten att kryptovalutor oundvikligen blir ett praktiskt alternativ för dem som är ekonomiskt uteslutna, med 67% av den vuxna befolkningen som för närvarande är obankrad.

Förnyad centralbankfientlighet

Under tiden antyder denna tillväxt i Egyptens handelsvolymer att handlare inte är alltför bekymrade över rapporterna om Central Bank of Egypt (CBE) förnyade fientlighet mot digitala tillgångar. I sin senaste varning upprepar CBE sin tidigare hållning mot kryptotillgångar som BTC. CBE sa:

Centralbanken i Egypten hävdar att handel inom Arabrepubliken Egypten endast är begränsad till de officiella valutor som godkänts av CBE. I detta avseende uppmanar Egyptens centralbank alla handlare på den egyptiska marknaden att vara extremt försiktiga och försiktiga och inte bedriva handel med dessa högriskvalutor.

Trots denna “stränga” varning från CBE visar Egyptens P2P-data den totala tillväxten genom att landets kryptahandlade volymer. Det verkar därför som när intresset för kryptovalutor växer så kommer tillväxten av de faktiska handelsvolymerna att öka.

Vad tror du ligger bakom Egyptens kryptohandlade volymtillväxt? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller rekommendation av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link