EasyFi-nätverksdetaljer $ 6 miljoner DeFi-hack i senaste dödsfall

EasyFi-nätverksdetaljer $ 6 miljoner DeFi-hack i senaste dödsfall

Köpa Bitcoins
april 20, 2021 by Bitcoinera
11
Plattformen har släppt en dödsmakt som beskriver inkursionen. Det senaste decentraliserade finansieringsprotokollet (DeFi) för hackare är EasyFi. I ett blogginlägg den 20 april redogjorde grundaren och VD för EasyFi DeFi-protokollet, Ankitt Gaur, ett angrepp som resulterade i förlusten av så mycket som 6 miljoner dollar från dess likviditetspooler. Inträdet, som hände på måndagen den 19,
BIC_DeFi_red_chart.jpg.optimal.jpg



Plattformen har släppt en dödsmakt som beskriver inkursionen. Det senaste decentraliserade finansieringsprotokollet (DeFi) för hackare är EasyFi.

I ett blogginlägg den 20 april redogjorde grundaren och VD för EasyFi DeFi-protokollet, Ankitt Gaur, ett angrepp som resulterade i förlusten av så mycket som 6 miljoner dollar från dess likviditetspooler.

Inträdet, som hände på måndagen den 19, var en riktad attack äventyrar admin- och mnemonic-tangenterna. Detta gjorde det möjligt för hackaren att få tillgång till medel och klara sig med nästan 3 miljoner EASY-tokens.

“Vi fick validering till de initiala rapporterna om den riktade attacken på grundarens maskin / MetaMask för att komma åt administratörsnycklar och utföra det välplanerade hacket.”

Riktade DeFi-hack

Gaur uppgav att han först varnade för stora transaktioner från protokollplånböcker. Hackaren fick tillgång till befintlig likviditet i protokollpooler i USD, DAI och USDT för att överföra 2,98 miljoner EASY-tokens till sin plånbokadress.

Han tillade att EasyFi-smarta kontrakt inte komprometterades. Det var ett riktat mnemonic-hack på Gaurs egen dator med en planerad fjärranfall för att komma åt MetaMask.

”Eftersom maskinen inte användes för daglig användning och används enbart för officiella överföringar. Hackaren väntade på rätt tid att utföra hacket på ett välplanerat sätt. ”

Gaur uppgav att de flesta MetaMask attackerar phish privata nycklar eller lösenfraser. Men i detta fall komprometterades datorn och plånböckerna nås direkt från hårddisken.

Han tillade att polletterna ännu inte hade sålts på grund av likviditetsbegränsningar. Gaur erbjöd en belöning på 1 miljon dollar om hackaren skulle återbetala pengarna till fullo.

Händelsen förstärker förutsättningen att DeFi-protokoll inte riktigt är decentraliserade om “VD” fortfarande har alla nycklar. Det liknar hacket som riktade sig mot Nexus ömsesidiga grundare Hugh Karp i december 2020. Men $ 8 miljoner lyfts från Karps personliga plånbok, inte själva protokollet.

EasyFi är ett Layer 2 DeFi-utlåningsprotokoll utformat för digitala tillgångar som drivs av Polygon-nätverket (tidigare Matic). Den lanserades i Binance Smart Chain i början av april och samarbetade med PancakeSwap för avkastningsodlingsincitament.

LÄTT prispris kraschar

EasyFis infödda token kraschade nästan 50% när nyheterna bröt och föll från cirka $ 26 till $ 13,50 på under 24 timmar.

I skrivande stund hade EASY återhämtat sig marginellt och handlades till 17,65 dollar.

varning

All information på vår webbplats publiceras i god tro och endast för allmän information. Alla åtgärder som läsaren vidtar på informationen som finns på vår webbplats är helt på egen risk.





Source link