Dubai-myndighetens licensieringsenhet accepterar nu Bitcoin för betalningar – Fintech Bitcoin News

Dubai-myndighetens licensieringsenhet accepterar nu Bitcoin för betalningar – Fintech Bitcoin News

Bitcoin Värde
februari 17, 2021 by Bitcoinera
10
En regeringsägd enhet i Dubai har börjat acceptera bitcoin, eter och tether som betalning för sina tjänster, enligt lokala medierapporter. Kiklabb är en frihandelszon som hjälper företag att etablera sig i Dubai, en rik stad och emirat i Förenade Arabemiraten (UAE). Kiklabb utfärdar handels- och andra licenser samt behandlar visum. Företaget hyr också ut kontorslokaler
dubai.png


En regeringsägd enhet i Dubai har börjat acceptera bitcoin, eter och tether som betalning för sina tjänster, enligt lokala medierapporter.

Kiklabb är en frihandelszon som hjälper företag att etablera sig i Dubai, en rik stad och emirat i Förenade Arabemiraten (UAE). Kiklabb utfärdar handels- och andra licenser samt behandlar visum.

Företaget hyr också ut kontorslokaler till sina kunder ombord på Queen Elizabeth 2 kryssningsfartyg förankrat i Port Rashid i Dubai. Betalningar för dessa och andra tjänster kan nu göras i bitcoin (BTC), rapporterade Gulf News den 16 februari.

Tasawar Ulhaq, verkställande direktör för Kiklabb, sa att beslutet fattades som svar på ett ”växande intresse för kryptovaluta med flera kunder inom blockchain- och fintech-sektorer (finansiell teknik).”

Han noterade att kryptobaserade betalningar möjliggjorde mer tillgänglighet för globala företagare som vill starta ett företag i Förenade Arabemiraten. ”Det var bara en tidsfråga innan vi kände igen bitcoin, ethereum och tether. Kryptovalutor är framtidens betalningsmetod, säger Ulhaq.

Kiklabb arbetade med namnlösa “internationella partner för betalningshantering av kryptovalutatransaktioner.” VD tror att andra statliga avdelningar kommer att följa i hans fotspår.

”Vi är den första regeringsägda licensenheten i Förenade Arabemiraten som accepterar kryptovalutabetalningar – och absolut inte den sista. Eftersom tekniken snabbt får dragkraft över hela Mellanöstern är jag angelägen om att se hur det förändrar vårt sätt att göra affärer inom en snar framtid, säger Ulhaq.

UAE planerar att använda blockchain-teknik för 50% av statliga transaktioner i år. Dubai Future Foundation uppskattar att landet kan spara mer än 3 miljarder dollar genom blockchain och kryptovalutaanvändning, enligt Gulf News-rapporten.

Vad tycker du om Kiklabbs övergång till att acceptera kryptovalutabetalningar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Source link