Dror Efrat säljer Investing.com till en utländsk fond

Dror Efrat säljer Investing.com till en utländsk fond

Bitcoin Värde
april 22, 2021 by Bitcoinera
7
Dror Efrat, grundaren av Investing.com, har sålt de stora leverantörerna av data för handel och handel inom handel till en internationell investeringsfond baserad i Asien. Israeliskt lokalt mediehus Globen först rapporterade att affären stängdes för cirka en halv miljard dollar, men Finansmagnater bekräftade att antalet var mindre. Den nya ägarens identitet är fortfarande okänd. Ser


Dror Efrat, grundaren av Investing.com, har sålt de stora leverantörerna av data för handel och handel inom handel till en internationell investeringsfond baserad i Asien.

Israeliskt lokalt mediehus Globen först rapporterade att affären stängdes för cirka en halv miljard dollar, men Finansmagnater bekräftade att antalet var mindre. Den nya ägarens identitet är fortfarande okänd.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Efrat grundade webbplatsen 2007 med tre andra grundare, som tillhandahöll offerter, diagram, kataloger, uppdaterade ekonomiska nyheter, teknisk analys och finansiella verktyg i realtid. Den hämtar från mer än 100 globala börser och erbjuder insikter om råvaror, kryptovalutor, valutor, obligationer och derivat.

Innehållet på plattformen är tillgängligt på 24 språk och får mer än 199 miljoner månatliga besök enligt SimilarWeb-data och blir därmed en av de mest besökta handelsbranschplattformarna.

Föreslagna artiklar

Fatta eller bryta beslut: Hitta likviditetsleverantören som är bäst för dig Gå till artikeln >>

Efrat, som köpte domännamnet Investing.com för 2,45 miljoner dollar, ledde företaget i 11 år. Omer Shvili, grundaren av online-mäklaren Markets.com, har varit ansvarig för företaget sedan 2018.

En framgångsrik annonsörsbaserad affärsmodell

Populariteten hos Investing.com ökade mest med sitt helt gratis innehåll. Plattformen laddar inte användare och tjänar pengar på annonser, som sträcker sig från banker till försäkringsbolag, och till och med lyxiga konsumentvarumärken och flygbolag.

I en intervju med Globen för ett par år sedan avslöjade ledande befattningshavare på Investing.com att företaget noterade tvåsiffrig tillväxt årligen och genererade en omsättning på cirka 60 miljoner dollar det året.

Intressant är att företaget aldrig förlorat pengar eller ens skaffat kapital, berättade cheferna. Nu med Efrats utträde är det att se hur de nya ägarna fortsätter med den massiva finansmarknadsplattformen, oavsett om de går för ytterligare global expansion eller flyttar fokus till nischade men ändå lukrativa lokala marknader.

Source link