DogeMania, ‘Dog-Coin’ varumärke dogfight, hashrate outage, government warms up to crypto

DogeMania, ‘Dog-Coin’ varumärke dogfight, hashrate outage, government warms up to crypto

Bitcoin Sverige
april 23, 2021 by Bitcoinera
7
De stora nyheterna denna vecka inträffade den 16 april, då ett stort strömavbrott i Xinjiang förstörde BTC-hashfrekvensen. Enligt lokala källor minskade hashgraden på Ant Mine Pool med 21,93%, BTC.com med 18,5%, Binance Mine Pool med 22% och Huobi Mine Pool med 25,5%. Rapporter från Cointelegraph kopplade det till säkerhetsinspektioner till följd av en gruvolycka i
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvODA3ZjNmNGUtY2ZjYS00YTBlLWFkZWYtYzdmZTFhOTc4NTgzLmpwZw.jpgDe stora nyheterna denna vecka inträffade den 16 april, då ett stort strömavbrott i Xinjiang förstörde BTC-hashfrekvensen. Enligt lokala källor minskade hashgraden på Ant Mine Pool med 21,93%, BTC.com med 18,5%, Binance Mine Pool med 22% och Huobi Mine Pool med 25,5%. Rapporter från Cointelegraph kopplade det till säkerhetsinspektioner till följd av en gruvolycka i den västligaste provinsen. Västra Kina har en stark närvaro i gruvutrymmet på grund av billig el och lika prisvärda fastigheter. Trots att gruvarbetare ursprungligen uppgav att påverkan bara skulle ta 1 till 2 dagar, har hashfrekvensen ännu inte återhämtat sig. För närvarande är den globala räntan under 145 miljoner TH / S, ned från en topp på 172 miljoner TH / S dagen före olyckan.

DogeMania

Dogecoin mani startade som köpare på OKEx och Huobi hjälpte till att höja priset med 370% på en vecka. Dessa två huvudsakligen kinesiska börser stod för 16,9% respektive 15,9% av de globala volymerna, medan Binance endast utgjorde 5,2%. Kinesiska köpare tenderar att se alla tillgångar genom en potentiell investering, en stark kontrast till västerländska investerare som var mer benägna att göra memes om resultatet på sociala medier.

Varumärke dogfight

Dogecoin-mani slutade inte där. Tianyancha, en webbplats för företagsinformation, visade att två företag har försökt registrera den kinesiska versionen av Dogecoin. Det kinesiska namnet, som bokstavligen översätts till ‘Dog-Coin’, var föremål för varumärkesansökningar av två separata teknikföretag i Shanghai och Changsha. Enligt källan väntar varumärket på en materiell granskning.

Binance’s nya bästa exec

Binance utsåg nyligen en ny chef för Greater China när de verkställande rollerna fortsätter att blanda. Binance är ett mycket decentraliserat företag som håller många av rollerna och strukturen dold för allmänheten. Företaget flyttade sitt huvudkontor ut ur Kina 2017 efter att ha mött mycket osäkerhet i lagstiftningen. Fortfarande har Kina en hög koncentration av handlare och investerare, vilket gör regionen extremt attraktiv för centraliserade börser.

Noggrant utvalda stödord?

Li Bo, biträdande guvernör för People’s Bank of China, höjde ögonbrynen när han tillkännagav vid en konferens att banken betraktar Bitcoin och stablecoins som investeringsalternativ. I ett land där ord i allmänhet inte lämnas åt slumpen är detta en stark indikator på att Pekings inställning till kryptokurrency fortsätter att mildras.

Digital yuan är ett spel

I digitala yuan-nyheter fruktar många att strängare övervakning av valuta kan vara ytterligare ett slag för Macau-spelindustrin. Regionen, som är beroende av fastlandet för cirka 70% av sin trafik, skulle påstås drabbas om olagligt erhållna medel blev svårare för trafik över gränserna.

Inflytelserik valuta

Slutligen varnade den tidigare guvernören för People’s Bank of China att tillämpa digitala skatter kan utlösa ett tullkrig. På Boao Forum for Asia försvarade han Kinas växande närvaro i den digitala ekonomin genom att påpeka vikten av multilateralism. Kina utökar långsamt sitt inflytande i grannländerna genom ekonomisk politik, ett tema som kan påskyndas av utvecklad digital yuaninfrastruktur.Source link