Digital Yuan-experiment som ska utvidgas till fler städer i Kina

Digital Yuan-experiment som ska utvidgas till fler städer i Kina

Köpa Bitcoins
april 18, 2021 by Bitcoinera
4
Vice guvernör vid Kinas centralbank, Li Bo, har gjort ett uttalande i Boao-forumet som hölls på söndagen och deltog av de bästa kinesiska och utländska lagstiftarna, cheferna och akademikerna. Han sa att Kina kommer att lansera digitala yuan-experiment till fler städer. Den specifika tidtabellen för dess officiella distribution har ännu inte offentliggjorts. Enligt Li hade
digital-yuan.png


Vice guvernör vid Kinas centralbank, Li Bo, har gjort ett uttalande i Boao-forumet som hölls på söndagen och deltog av de bästa kinesiska och utländska lagstiftarna, cheferna och akademikerna. Han sa att Kina kommer att lansera digitala yuan-experiment till fler städer. Den specifika tidtabellen för dess officiella distribution har ännu inte offentliggjorts.

Enligt Li hade testningen visat att utgivnings- och distributionsmekanismen för den digitala yuanen (e-CNY) passar bra med det befintliga finansiella systemet och kan minska påverkan på banksektorn.

Den tidigare centralbankguvernören, Zhou Xiaochuan, berättade för Boao Forum att e-CNY ursprungligen var tänkt att utvecklas för inhemska detaljbetalningar, istället för gränsöverskridande betalningar, som fortfarande står inför många komplikationer.

Ekosystemet för e-CNY kommer att förbättras ytterligare, särskilt dess säkerhet och tillförlitlighet. En uppsättning rättsliga och reglerande ramar kommer också att upprättas.

Utvecklingen av e-CNY kommer att riktas mot inhemsk användning, medan de kommer att samarbeta med utländska länder för att leta efter en lösning för gränsöverskridande betalningar så småningom.

Li sa vidare att globaliseringen av yuan kommer att vara en naturlig process, och Kina är angelägen om att inte ersätta US-dollar eller andra valutor.

E-CNY kommer att användas av de kinesiska medborgarna, liksom de utländska besökarna till vinter-OS i Peking 2022.

Source link