Digital Dollar-projekt för att starta 5 amerikanska CBDC-piloter

Digital Dollar-projekt för att starta 5 amerikanska CBDC-piloter

Bitcoin Värde
maj 3, 2021 by Bitcoinera
2
Digital Dollar Project (DDP), som är ett privat initiativ för att lansera den digitala dollarn, meddelade på måndagen den kommande lanseringen av minst fem pilotprogram för att testa genomförbarheten av den centralbankens digitala valuta (CBDC) som utfärdats av Federal Reserve. Pilotprogrammen kommer att lanseras under de närmaste 12 månaderna. Ser fram emot att träffa dig


Digital Dollar Project (DDP), som är ett privat initiativ för att lansera den digitala dollarn, meddelade på måndagen den kommande lanseringen av minst fem pilotprogram för att testa genomförbarheten av den centralbankens digitala valuta (CBDC) som utfärdats av Federal Reserve.

Pilotprogrammen kommer att lanseras under de närmaste 12 månaderna.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Ideell organisation för forskning om en möjlig digital dollar grundades förra året med ett partnerskap med Accenture, som kommer att ge pilotens första fas av finansiering. Det styrs av tidigare amerikanska tillsynsmyndigheter och chefer för IT-konsultjätten.

“Digitalbanksvalutor kommer att spela en viktig roll i hur vi moderniserar våra finansiella system – genom att öka tillgången till och inkludera dem samtidigt som de ger en värdefull innovationsgräns för nya produkter och tjänster i kombination med andra viktiga innovationer som digital identitet,” sa David Treat, seniorchef på Accenture.

Föreslagna artiklar

Är Oil ett fast spel under sommaren? Gå till artikeln >>

Tillkännagivandet specificerade vidare att piloterna kommer att utforska, analysera och identifiera tekniska och funktionella krav för utfärdande av en digital dollar. Dessa kommer att utvärdera ytterligare fördelar och utestående utmaningar, testapplikationer och tillvägagångssätt, och bedöma användningsfall för både detaljhandel och grossistbruk.

Behovet av en digital dollar

Trots den amerikanska dollarns dominans på den internationella marknaden slog landet efter i sina CBDC-ansträngningar. Kina är föregångaren med sina digitala yuanansträngningar, medan Japan och Storbritannien också arbetar i det digitala fiat-rummet.

Även om den amerikanska centralbanken diskuterade digitala dollar några gånger, är det ett privat organ som lanserar piloterna. Det är inte säkert hur den amerikanska regeringen kommer att ta resultaten av studien. En av DDP-direktörerna avslöjade dock att den ideella organisationen är i kontakt med Federal Reserve.

“USA behöver inte vara först med centralbankens digitala valuta, men de måste vara ledande när det gäller att sätta standarder för den digitala framtiden för pengar”, J. Christopher Giancarlo, tidigare CFTC-ordförande och medgrundare av DDP , sa.

“Vi måste bättre förstå hur man ska balansera de komplexa frågorna i ett CBDC och hur man kan införliva viktiga samhällsvärden, som integritetsrättigheter, ekonomisk inkludering och rättsstatsprincipen.”

Source link