DEX-volymerna fortsätter att öka även när Bitcoin och altcoins korrigerar

DEX-volymerna fortsätter att öka även när Bitcoin och altcoins korrigerar

Bitcoin Sverige
april 24, 2021 by Bitcoinera
5
Decentralised finance (DeFi) startade 2021 genom att ta kryptovalutasektorn med storm och hjälpa till att sparka tjurmarknadscykeln i hög växel när handlare kapitaliserade på sätt att enkelt handla kryptovalutor och tjäna höga avkastningar på sina hodl-stackar. Så småningom bidrog höga avgifter på Ethereum (ETH) -nätverket och några skarpa marknadsförsäljningar till en återgång i tokenpriser och
1200_aHR0cHM6Ly9zMy5jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS91cGxvYWRzLzIwMjEtMDQvNWUxY2IxZTItYjkzMC00NjQ5LWFiOTUtNThlMGU0ZmVhYjEzLmpwZw.jpg


Decentralised finance (DeFi) startade 2021 genom att ta kryptovalutasektorn med storm och hjälpa till att sparka tjurmarknadscykeln i hög växel när handlare kapitaliserade på sätt att enkelt handla kryptovalutor och tjäna höga avkastningar på sina hodl-stackar.

Så småningom bidrog höga avgifter på Ethereum (ETH) -nätverket och några skarpa marknadsförsäljningar till en återgång i tokenpriser och DeFi-transaktioner som började i slutet av februari, men den trenden verkar ha vänt den senaste veckan som aktivitet på decentraliserad utbytet ökar återigen.

DEX användar- och volymjämförelse. Källa: DappRadar

Som framgår av diagrammet ovan ökade decentraliserad börsvolym (DEX) i slutet av februari, följt av en nedgång under den första veckan i april, där den totala volymen som handlades på alla DEX minskade så lågt som 603 miljoner dollar den 4 april.

Uppgången hos användare i mitten av mars berodde delvis på explosionen i popularitet för icke-fungibla tokens (NFT), och slutet på det vansinnet präglas av en kraftig nedgång hos användare som ses mellan 26 mars och 27 mars.

Bitcoin-fall tänder DEX-aktivitet

En möjlig förklaring till ökningen av aktiviteten på DEX under de senaste veckorna kan hittas när man jämför volymdiagrammen med prisdiagrammet för Bitcoin (BTC), vilket indikerar en möjlig korrelation mellan ett fall i priset på BTC och ökad handelsaktivitet.

BTC / USDT 4-timmarsdiagram. Källa: TradingView

När priset på Bitcoin såg minskade från 6 april till 8 april började DEX-volymen öka och nådde en topp den 7 april, precis när BTC-priset låg på botten och förberedde sig för att klättra högre.

Efter att Bitcoin-priset nådde en topp på 64 840 dollar den 14 april föll det i en nedåtgående trend som fortsatte till och med den 24 april när tillgången förblir fäst under 50 000 dollar.

DEX-volymen ökade kraftigt från och med den 18 april, samma dag som Bitcoin upplevde en prisnedgång på 16% från $ 60,900 till $ 50,500, och den har varit fortsatt hög sedan dess, vilket tyder på att handlare kan rotera ut ur Bitcoin och in i altcoins som den bästa kryptovalutan arbetar sig igenom vad handlare hoppas blir en kort korrigeringsfas.

Daglig DEX-volym. Källa: Dune Analytics

Som framgår av diagrammet ovan nådde den dagliga DEX-volymen sin högsta nivå på veckor den 22 april då Bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden genomgick en betydande nedgång som såg det totala börsvärdet sjunka med mer än 324 miljoner dollar.

Med Bitcoin som nu kämpar för att återfå supportnivån på 50 000 $ och en majoritet av altcoin-marknaden nu till brandförsäljningspriser efter nedgången från de senaste höjderna kan decentraliserad utbytesaktivitet antyda en närmande altcoin-säsong som historiskt sett har som Bitcoin söker riktning efter en tillbakadragning från en ny all-time high.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraph.com: s åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk, du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.