Deutsche Börse lägger till 15% dopp i aprilens volym för kontantmarknaden

Deutsche Börse lägger till 15% dopp i aprilens volym för kontantmarknaden

Bitcoin Värde
maj 4, 2021 by Bitcoinera
3
Deutsche Börse, som driver flera börser i Tyskland, publicerade handelsstatistiken över sina kontantmarknader som genererade en total omsättning på 147,1 miljarder euro i april, vilket är en nedgång på 14,8 procent jämfört med året innan. Kontantmarknaderna hade en handelsvolym på 172,8 miljarder euro i april 2020. Måndagens pressmeddelande beskrev att Xetra-börsen, som genererade större delen


Deutsche Börse, som driver flera börser i Tyskland, publicerade handelsstatistiken över sina kontantmarknader som genererade en total omsättning på 147,1 miljarder euro i april, vilket är en nedgång på 14,8 procent jämfört med året innan. Kontantmarknaderna hade en handelsvolym på 172,8 miljarder euro i april 2020.

Måndagens pressmeddelande beskrev att Xetra-börsen, som genererade större delen av handelsvolymerna, såg en nedgång på 16,5 procent till 118,4 miljarder euro förra månaden jämfört med föregående års 141,9 miljarder euro. Den genomsnittliga dagliga volymen i börsen för månaden var 5,9 miljarder euro, vilket är en minskning från 7,1 miljarder euro.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

De andra två tyska handelsplatserna, Börse Frankfurt och Tradegate Exchange, bevittnade en liknande volymminskning. Den första rapporterade att handelsvolymerna i april var 4,1 miljarder euro, vilket är en minskning från 5,3 miljarder euro året innan, medan den andra genererade 24,6 miljarder euro, vilket är 1 miljard euro mindre än april 2020.

Föreslagna artiklar

Är Oil ett fast spel under sommaren? Gå till artikeln >>

Aktier dominerade marknaden

Till skillnad från Börse Frankfurt och Tradegate Exchange erbjuder Xetra endast handelstjänster med aktier och börshandlade fonder eller sedlar. Aktiehandeln registrerade de högsta handelsvolymerna på den totala kontantmarknaden med 125,7 miljarder euro, varav Xetera genererade 101,8 miljarder euro. Börsoperatören redogjorde för att aktierna i mjukvaruföretaget SAP bytte händer mest på Xetera och genererade enbart en volym på 5,7 miljarder euro.

Handelsvolymen med ETF / ETC / ETN-instrument uppgick till 19,3 miljarder euro, medan obligationer, certifikat och fonder genererade 0,5 miljarder euro, 1,3 miljarder euro respektive 0,2 miljarder euro.

I sin finansiella kvartalsrapport som publicerades tidigare avslöjade Deutsche Börse att den genererade en omsättning på 814 miljoner euro under det sista kvartalet 2020 och ökade med 8 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Source link